Продължава записването за някои от магистърските програми на ПУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:54 / 07.10.2011
2954
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
До 26 октомври продължава записването за някои от магистърските програми на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", уточняват от Учебен отдел на висшето училище след многобройни запитвания от студенти. В момента тече приемът на молби за специалността "Международни отношения" на Юридическия факултет и за всички магистратури във Факултета по икономически и социални науки.

От Учебен отдел подчертаха, че не става дума за допълнителен прием, а за срок, който предварително е бил обявен с точно тази продължителност от 12 септември до 26 октомври 2011 г.

Документите за останалите програми след бакалавърска степен се приемаха от 12 до 30 септември 2011 г. в деканатите и при съответните инспектори по факултети.

Кандидатите попълват по образец молба до ректора, предоставят оригинал и копие на дипломата за завършено висше образование - бакалавърска или магистърска степен, като оригиналната диплома се връща веднага след сверяване с копието. В случай че издаването на дипломата предстои, кандидатът подава уверение, в което са отразени средният успех от следването и успехът от държавните изпити.

С тези резултати се оформя състезателния бал, ако няма допълнителни изисквания на факултетите. Всички условия, както и списъкът със специалностите са публикувани на сайта на висшето училище www.uni-plovdiv.bg и в "Справочник - магистърски програми на ПУ "Паисий Хилендарски" 2011/2012 г.", който се продава в книжарниците на университета.

Класирането ще се извършва по низходящ ред на състезателния бал и по реда на посочените специалности и форми на обучение. На класираните кандидати ПУ "Паисий Хилендарски" ще издава заповеди за записване.

След записването си студентът няма право да променя вида на магистърската програма и формата на обучение. Това правило се отнася и за останалите държавни висши училища в страната, обясниха от Учебен отдел. До дипломиране от магистърските програми ПУ "Паисий Хилендарски" ще допуска само студенти, представили диплома за завършено висше образование с образователно-квалификационна степен "бакалавър" или "магистър".


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).