Продължава облагородяването на район "Северен“

Автор: Гено Петров
Коментари (1)
10:54 / 04.12.2019
3471
Кметът на район "Северен“ Стоян Алексиев даде старт на залесителна акция в зелената площ, намираща на бул. "Дунав“ с номера 176-178. Мястото бе облагородено с 5 бр. липи и 2 композиции по 3 бр. иглолисти храсти от вида туя . Инициативата е съвместна на районното кметство и ОП "Градини и паркове“. В мероприятието се включи и заместничката му Лариса Кътова.

"Желанието ми е да виждам района все по-зелен и красив“, каза Стоян Алексиев.

По желание на живеещите в квартала е изградена пешеходна алея. Тя е с обща дължина 100 м. и е изградена от нови вибропресовани тротоарни плочи с размер 30/30/6  см. Монтирани са 4 нови пейки, поставени са 2 кошчета. Старите пейки са преместени и освежени в ярки цветове.

"С изграждането на пътеката хората ще преминават спокойно, а в обособения нов кът ще има къде да отдъхнат“, добави кметът на "Северен“.

След залесителната акция Стоян Алексиев и Лариса Кътова направиха инспекция на дейностите в парк "Красива България“. Монтирането на беседката върви към своя край. Предстои и ново облагородяване в парка.

Предвидени още са няколко акции по засаждане на фиданки на различни места до края на годината, съобщиха от администрацията на района.

Кметът на "Северен“ обяви още, че за удобство на велосипедистите отскоро са монтирани 2 велостойки в района-пред входа на пощенската станция на ул. "Иван Рилски“ 7 и на ул. "Благовест“ 2А.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).