Продължава облагородяването на "Прослав"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:51 / 09.06.2020
2362
Продължава облагородяването на "Прослав", съобщи кметът на район "Западен" Димитър Колев. На разположение на жителите на квартала вече е модерна кучешка площадка.

С изграждането на съоръжението, Димитър Колев спази поетия от него ангажимент. Площадката се намира зад читалище "Никола Йонков Вапцаров-1928" в самия център на "Прослав".

"Тази площадка се изгради по желание на жителите, много от които имат домашни любимци. Паралелно с това продължаваме работата по модернизиране на целия район около читалището и поддържането на направените вече съоръжения. В тази връзка подменихме настилката под детската площадка, като това пак е по желание на жителите", заяви кметът Димитър Колев.

Той уточни, че дървеният чипс, поставен при изграждането на съоръжението преди години, се е оказал неподходящ и след разговори с жителите е подменен с гумирана настилка, която ще осигури по-безопасна игра за малчуганите. Така паркът в центъра на "Прослав" се превръща в един прекрасен кът за отдих и спорт, като освен кучешката площадка и детските съоръжения, тук има и фитнес на открито. Преди година бе завършен и изцяло нов парк, който се намира на мястото на бившата детска градина и за кратко време се превърна в любимо място за жителите на квартала.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).