Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:15 / 01.04.2024
5310
За незабавни промени в паркирането в Пловдив настояват общинските съветници от "Продължаваме Промяната - Демократична България" в местния парламент.

"На фона на състоянието на градския транспорт, правещ придвижването с МПС много повече задължение и необходимост, отколкото личен избор, както и активното застрояване, водещо до увеличаване на гъстотата на населението, общинските политики в тази насока работят на практика в ущърб на жителите на Пловдив“, категорични са Йоно Чепилски, Владимир Славенски, Веселка Христамян, Веселина Александрова и Георги Рогачев.

Според съветниците кметската администрация задължително трябва да направи анализ на натовареността на зоните за платено паркиране в града, който да установи потенциалните точки на конфликт между живущи и притежателите на служебни абонаменти и да предложи подходящи мерки за решаването на проблемите с паркирането в "синя зона“.

В официално питане до кмета Костадин Димитров от ПП-ДБ търсят отговори на следните въпроси:

- Предвижда ли се осъществяване на проверки на вече сключени договори за служебни абонаменти в зони с висока гъстота на заселване, включително мерки за обследване на сключените договори, с оглед на целесъобразността на отпуснатите места?

- Смята ли общинската администрация и ОП “Паркиране и репатриране" да направи анализ на натовареността на зоните с цел подобряване управлението на местата в зоните за платено паркиране, както и да се установят потенциални точки на конфликт между живущи и служебни абонаменти?

- Предвиждат ли се в следващите 6 месеца промени в Наредбата за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив, по инициатива на общинската администрация или на ръководството на ОП “Паркиране и репатриране"?

От "Продължаваме Промяната - Демократична България" са категорични, че без създаване на по-справедлива и ефективна система за паркиране, която да обслужва нуждите както на жителите на Пловдив, така и на бизнеса, войната за паркиране във втория по големина град не само няма да спре, а и ще доведе до още по-големи конфликти.

Виж коментарите (0)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
15.08.2023 Пловдивчанка за ул. "Леонардо да Винчи": Дали е вече Синя зона май никой не знае, но пари да се събират може вече!
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).