Проблемът с каруците в Пловдив е сериозен, според шефа на общинската охрана в града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
16:05 / 16.08.2006
3800
На пръв поглед проблемът с каруците е невинен, но конкретно за Пловдив той е сериозен. Това каза днес Георги Бояджиев, шеф на Общинска охрана в Пловдив, по повод движението на каруци в града и опасностите, които могат да изникнат с тях.

От 2004 година в Пловдив има утвърдена от кмета д-р Иван Чомаков инструкция за движението на каруците в градската част и тяхната регистрация. Каруците в града са факт – ние не можем да си крием главата в пясъка и да се правим, че не съществуват. “В началото на септември инструкцията за движението на каруците ще бъде актуализирана, в посока повишаване на контрола и определяне на маршрутите за тяхното движение. Те ще бъдат съгласувани с районните администрации и КАТ. Общинска охрана е натоварена с функцията да упражнява контрол. Досега са съставени около 400 акта за административно наказание и около 180 предупредителни протокола на каруци, които се движат по нерегламентирани маршрути и превозват строителни отпадъци”, каза още Бояджиев.

Проблем обаче била събираемостта на наложените санкции. “Обмисляме, като санкция, задържане на каруцата до изплащането на съответното наказание. Но това трябва да се съгласува и с Прокуратурата и МВР. Друга мярка, която би била ефективна, е пълен преглед на всички разрешителни за каруци и на всеки каруцар, който не е издължил ангажиментите си към държавата – дължимите глоби, няма да се издава ново разрешение. “Нашите екипи не са спрели да работят – няма ден без наложена санкция”, коментира Георги Бояджиев – шеф на Общинска охрана в Пловдив. Инфромацията е на Агенция "Фокус".

Виж коментарите (17)

Още по темата (104):
17.11.2023 Като в Дивия Запад пред КАТ Пловдив
04.12.2021 Поредна каруца по улиците на Пловдив! Докога?
15.08.2021 Ромска каруца свободно се движи из Пловдив, до нея - полицейска кола
04.06.2021 Вижте как каруца прави ляв завой в Пловдив
22.04.2021 Кон тегли камион по "Рогошко шосе" в Пловдив
08.04.2020 Осуетиха опит за голям палеж в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).