Приятели на падналото от Бунарджика момиче почетоха паметта й

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 09.08.2009
12531
Розово плюшено мече, стиснало в ръце алено сърце, сложиха вчера край ковчега на 16-годишната Анастасия нейните приятели и съученици. Повече от 150 деца се изсипаха на Централните гробища в Пловдив да си вземат сбогом с девойката, която в четвъртък загина нелепо при падане от скалите на Бунарджика под паметника на Альоша.

Бащата на момичето - гръцкият бизнесмен и собсвеник на фирма "Попи" Панайотис Харпидис, не пожелал църковен ритуал. Семейството избра тялото на загиналото момиче да бъде кремирано.

Анастасия намери смърта си след полет от 15 метра. Инцидентът станал в четвъртък в късния следобед, когато девойката тръгнала на разходка с приятели към тепето откъм гърба на Търговската гимназия.

Скътаното и романтично място е предпочитано от младежите и там винаги има тийнейджъри от близките училища.

Две момчета и 2 момичета са станали свидетели на трагедията. Компанията спряла на една от площадките между скалите, когато звъннал мобилният телефон на Анастасия. Тя видимо се зарадвала. Вероятно разговорът е бил личен, защото се отделила от групата и слязла в по-ниското.

Видели я да подскача превъзбудено.

Една стъпка встрани вероятно се е оказала фатална и момичето полетяло в пропастта. Според резултатите от аутопсията е починало мигновено от тежка мозъчно-черепна травма вследствие на удар на главата в острите зъбери или в асфалта. Децата веднага повикали помощ, но тя само установила смъртта.

Анастасия беше много сърдечна и лъчезарна, разказаха вчера през сълзи нейни приятелки. Завършила миналата година 9-и клас в Английската гимназия с отличие. Имала задълбочен интерес към литературата, даже превеждала старогръцки митове. Обичала фитнеса и плуването. Не парадирала с финансови възможности, била приятелка с всички, споделиха връстниците й.

Приятелите и близките напълно изключват версията винаги усмихнатата Анастасия сама да се е хвърлила от скалите. Наскоро нейна приятелка се самоубила. След смъртта й девойката коментирала, че това е много тежък удар за близките и никога не би го направила.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
12.08.2009 Вдигат ограда на скалите, където загина Анастасия
08.08.2009 Частен детектив ще разследва смъртта на падналото от Бунарджика момиче
07.08.2009 16-годишно момиче падна от Бунарджика и почина на място
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори от улица в Пловдив осъмнаха със залепени фишове по стъкла...
S&P Global Ratings сваля доверието си от община Пловдив заради ск...
Лекар от Пловдив: Всеки, който пуши по една кутия цигари на ден, ...
Производителка на чери домати от Пловдивско: Вносните зреят по ка...
Временна организация на движението в центъра на Пловдив
За 6 месеца променят маршрутите на автобусите заради затварянето ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).