Приключват кампании в подкрепа на собствениците на домашни кучета и котки в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:29 / 09.12.2018
3001
През месец декември приключват няколко кампании, които Община Пловдив и през 2018-а година реализира в подкрепа на собствениците на домашни кучета и котки, а именно:

Кампания "Регистрирай куче и спечели награда“ - насочена към собствениците на домашни кучета, които надлежно декларират притежаването им. Целта е да се стимулира активността на собствениците на кучета в това им задължение. От месец март до момента са раздадени 11 пакета с предметни награди, а последната 12-та може да бъде спечелена при регистриране  на домашно куче, ако това стане до 10-ти декември включително.

"Кампания за подпомагане  кастрацията на домашни кучета и котки, отглеждани в Пловдив“, която се реализира в съдействие с осем ветеринарни амбулатории в Пловдив. За целите на тази инициатива са раздадени над 280 талона за отстъпки от стойността на манипулацията "кастрация на домашно куче/котка“. Талоните трябва да бъдат използвани до 10-ти декември включително. И още нещо важно: кастрираните кучета са освободени от заплащане на "такса куче“, припомнят информират от дирекция "Екология и управление на отпадъците“.

Обобщена справка от общинския електронен регистър на домашните кучета, показва, че все още има собственици на кучета, отглеждани в Пловдив, които не са заплатили годишната "такса куче“. Таксата е в размер на 30 лева и се заплаща в съответната районна администрация по местоживеене. От дирекцията припомнят, че средствата събрани от "такса куче“ се влагат обратно в дейности по реализиране на мероприятия за овладяване популацията на уличните кучета, както и за провеждане на редица кампании в полза на домашните животни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).