Приказен паркинг изниква близо до Сточна гара до края на септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:05 / 04.08.2016
9637
В безплатен обществен паркинг за близо 80 автомобила ще бъде превърнат до края на септември голям терен между булевардите "Найчо Цанов" и "Санкт Петербург". 

Това съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който днес посети мястото на строителните дейности. В момента там работят екипи на фирмата-изпълнител "Пътинженеринг". 

Пространството от 2.2 декара е общинска собственост и по регулация е предназначен за изграждане на пътна връзка на бул. "Санкт Петербург" с надлез "Родопи". 

Преди двадесетина години при изграждането на надлеза къщите там са отчуждени от държавата, но така нареченото "ухо" не е построено. 

"Тук имаше самонастанени лица, които бяха изведени от постройките, след което започна цялостното почистване на терена. На това място ще реализираме огромен паркинг с капацитет над 75 автомобила, който ще е от изключителна полза както за живеещите, така и за работещите", заяви кметът на "Централен" Георги Стаменов

Той уточни, че тук се намира най-големият блок в района. 

По желание на гражданите в единия край на терена се предвижда в бъдеще да бъде обособена кучешка площадка. 

"В непосредствена близост има изключително красив парк с детска площадка. С изграждането на паркинга и обособяването на мястото за домашни любимци ще бъде завършено облагородяването на цялата зона", коментира още районният кмет Георги Стаменов.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).