Приемаме 100-те хиляди тона боклук срещу най-малко 25 милиона лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
16:21 / 17.09.2009
6598
"Днес Общинският съвет взе едно "добро" решение. Бих искал да кажа: Простете им, те знаеха какво правят", с ирония обясни отрицателния си вот Николай Караиванов, който единствен от общинските съветници гласува против приемането на стоте хиляди тона софийски боклук на сметището в Цалапица, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Добромир Трифонов от Коалиция за Пловдив гласува въздържал се, а всички останали 44 пловдивски избраници в местния парламент, след дълги пазарлъци, уговорки и спорове, подкрепиха решението.

Какво точно гласи то? Дадено е принципно съгласие за приемането на балите. Създава се комисия, в която влизат по един член на всяка политически представена група и невлизащият в подобна формация Спас Гърневски. Нейната задача е да проведе преговори със столичната община относно срока и цената за доставка на боклука. Тя ще преговаря и с Министерския съвет и по-точно с Министерството на финансите за определяне на пловдивските обекти, които трябва да бъдат финансирани от държавния бюджет на стойност минимум 25 милиона лева. После комисията ще трябва да подготви доклад с предложение до Общинския съвет. За да реши обаче Общинският съвет да упълномощи кмета да подпише договора със София за приемане на нейните отпадъци в Цалапица, ще трябва черно на бяло да има и решение на Министерския съвет, че парите са гарантирани.

Междувременно в хода на бурните дебати бе дадена думата и на протестиращите жители от селищата около сметището. "Чухме да говорите за 15, 25 милиона... Искам да попитам на колко милиона с ДДС оценихте нашето здраве", отправи въпрос към съветниците Красимир Моллов от инициативния комитет в Оризари. Той прочете отвореното писмо на хората там и предупреди, че със семействата си са готови да спрат камионите, когато те стигнат до селото им.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (14)

Още по темата (152):
28.11.2013 Остри дебати на днешната сесия на ОбС Пловдив
30.11.2012 Бойко: Благодарим на Пловдив, че помогна на София, когато Станишев правеше умишлени проблеми!
28.11.2012 Пловдив получи последните 8.4 млн. лв. от приемането на софийския
боклук
28.11.2012 Днес получаваме последните милиони от софийския боклук
26.11.2012 В сряда получаваме последните 8.4 млн.лв. от софийския боклук
13.11.2012 Пловдив получава и последните 11 милиона лева за софийския боклук!
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).