Приеха новата структура на община Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
09:43 / 16.02.2024
3436
Новата структура на Община Пловдив бе одобрена от общинските съветници на Пловдив на редовната сесия на пловдивския общински съвет. Както Plovdiv24.bg вече писа, кметът ще има осем заместници, като единствено за момента ресорът транспорт е вакантен. Новата структура влиза в сила от 1 април.

Според разпределението заместниците са: Женя Петкова - "Финанси, общинска икономика и социална политика", Владимир Темелков - "Дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование", Тошо Пашов - "Строителство, инвестиции и общинска собственост", Пламен Панов - "Култура, археология и туризъм", Иван Стоянов - "Екология и здравеопазване", Николай Бухалов - "Спорт и младежки дейности", Ангел Славов - "Обществен ред и сигурност". Славов временно ръководи и ресор "Транспорт" до назначаването на титуляр на поста. 

Главният архитект на общината ще работи в пряко взаимодействие със заместник-кмета по "Строителство, инвестиции и общинска собственост". На негово пряко подчинение ще бъдат дирекция "Устройство на територията и инвестиционни проекти" с два отдела - "Устройствени схеми и планове" и "Инвестиционни проекти и контрол по строителството", както и дирекция "Устройствено планиране и кадастър". 

Секретарят на общината ще отговаря за дейността на дирекциите "Канцелария на кмета и комуникации" и "Вътрешен контрол", ГРАО, както за отделите "Материално-техническо обслужване", "Деловодно-информационно и документално обслужване", "Управление на човешките ресурси", "Експертно-техническо обслужване на общинския съвет". 

Звеноното "Вътрешен одит" ще е на пряко подчинение на кмета и ще осъществява вътрешен одит на всички структурни звена, програми, дейности и процеси в общината, включително и финансирането със средства от Европейския съюз. 

Промени в структурните звена няма, с изключение на новосъздадените отдел "Дигитализация" и "Зелени системи".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).