Приеха частични изменения в маршрутите на линии с № 12, 22, 24, 27 и 93

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
12:41 / 02.08.2011
11786
С пълно единодушие съветниците на град Пловдив приеха промяна на маршрутите на 5-те автобусни линии с номера 12, 22, 24, 27, 93, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  С промяната се цели да се увеличат маршрутите и броя на рейсовете на въпросните линии. 

Маршрутът на номер 12, считан за една от най-редовните автобусни линии, се удължава от ТК "Марица" по бул. "Северен" до ИЗК "Марица". Линия номер 22 ще свързва район "Източен" с Окръжна болница, езиковите гимназии и новата сграда на ПУ. Автобусите с номера 24  ще свързват кв. "Прослав" с "Южен" и "Западен". Техният маршрут ще минава от завод "Устрем", през "Тракия", ще излизат на бул. "Снакт Петербург", бул. "Кукленско шосе", бул. "Никола Вапцаров" и през Централна гара ще се движат по бул. "Пещерско шосе" към кв. "Прослав". Линия номер 93 ще се движи на по-малки интервали, а автобусите, които я обслужат ще влизат в Индустриалната зона на "Северен". 

"Да, действително тези разписания първоначално биха утежнили финансово превозвачите в града, но след като изпълним целта си, а именно, да превозваме повече пътници, този проблем би трябвало да се оправи", коментира Веселин Дошков, управител на една от транспортните фирми в града.

По повод на новото лятно разписание, той поясни, че с него се свива пробегът на автобусите с около 10%, което ще доведе до не повече от 2-3 минути удължаване на интервала между автобусите. 

Дошков беше категоричен, че цента на билета за градския транспорт не трябва да се вдига, тъй като пазара в момента не може да приеме по висока такава. 

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).