Презентират археологическите ценности на Пловдив на открито

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
11:23 / 22.04.2010
3082
Презентация на открито на археологическите обекти в Пловдив подготвя кметът на район "Централен" Райна Петрова, съобщи лично тя пред репортер на Plovdiv24.bg.

Идеята ще бъде реализирана в началото на лятото, като мястото все още се уточнява, но най-подходящо за сега Петрова посочи Дондуковата градина срещу районното кметство, позната още като градинката до Дома на младоженците. На голям екран ще бъдат представени всички археологически обекти в града с кратка история, снимки, запазени данни за състоянието им през годините. За гражданите ще бъдат поставени столове и всеки ще може да се спира и да гледа. Инициативата ще бъде напълно безплатна за всички.

В месеците след откритата презентация ще има подобни прояви и на закрито в залите на музеите. Целта е пловдивчани и особено учениците да се запознаят с историята на своя град, който е сред най-древните в световен план.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...
В Пловдив отпразнуваха края на 17-годишна сага по нетрадиционен н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).