През февруари УМБАЛ "Пълмед" с безплатни прегледи за мъже с еректилна дисфункция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:37 / 25.01.2023
4003
Отделението по урология на  УМБАЛ "Пълмед“ продължава кампанията си с безплатните профилактични прегледи, като през февруари темата на акцията е "Еректилна дисфункция при мъже“. Ако еректилната дисфункция е налице три и повече месеца, е необходимо да се предприеме изясняване на причините и лечение, съветват специалистите от "Пълмед".

Безплатните прегледи ще се осъществяват от специалист уролог и ще се провеждат всеки работен ден от седмицата от 10:00ч. до 14:00ч. Желаещите да се възползват от безплатен преглед е необходимо предварително да запишат час на тел. 032 607 300 или през платформата Superdoc.bg.

Причините за еректилната дисфункция при мъже най–общо се разделят на органични и психични, като в групата на органичните причини се включват неврогенни, съдови, хормонални и анатомични фактори, посочва д-р Станимира Кодинова, началник на Отделението по урология в УМБАЛ "Пълмед“. Тя допълва, че в изследванията може да се намерят повишени стойности на кръвна захар, понижени стойности на тестостерон, промени в липидния профил, гликирания хемоглобин и пролактина.

 "През последните две години има  достатъчен брой съобщения  за възпаление на тестисите  и намаление на тестостерона след прекаран  COVID-19. Еректилната дисфункция може да се окаже първи сигнал за заболявания като захарен диабет, атеросклероза, артериална хипертония и други“, изтъква ръководителката на отделението.

От ноември до края на януари уролозите от "Пълмед“ извършваха безплатни прегледи, насочени към профилактика на рака на простатата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).