През 2012г. стартират 3 проекта на Областта по програма "Ново строителство"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
00:05 / 26.12.2011
4731
На среща с премиера Бойко Борисов получихме уверение, че проектът за пътна варианта и моста над р. Стряма ще стартира през 2012г., съобщи за Plovdiv24.bg зам.-областният управител на Пловдив д-р Христо Грудев.
  
Той припомни, че през 2007 г. аварира моста над р. Стряма на път ІІ-56 при км 84+540, което доведе до преустановяване на движението и прекъсване на пътя. Изготвен е технически проект за нов мост (в непосредствена близост до съществуващия) и прилежащата му пътна част. Има одобрен парцеларен план и решение на КЗЗ за промяна предназначението на земите от поземлен фонд. Общините Марица и Раковски са отразили промяната в КВС и са предоставили общинските имоти на АПИ. Съставените актове за държавна собственост на горските имоти са изпратени в ИАГ на 06.07.2011 г. за провеждане на процедура за изключване на гори и земи от горски фонд. Предстои провеждане на процедури за избор на строител и строителен надзор. Стойността на този обект е около 5,6 млн. лева.

Другата година започва и реализацията и на пътя "Калояново-Хисар", както и на прелеза при Черничево-Хисаря.

Областният управител Здравко Димитров поясни, че през 2002 г. АПИ (тогава ИАП) е възложила строителството на този обект на фирма "Мостстрой" АД гр. София и строителния надзор на сдружение "Простарс-Контролс". Обектът е бил в програмите на "Капитално строителство" и "Основен ремонт" на ИАП. Към настоящия момент е изпълнена само мостовата конструкция, без двата прилежащи насипа, хидроизолацията и пътната конструкция. По сведение на изпълнителя "Мостстрой", към декември 2008 г. стойността на оставащите за завършване работи възлизат на 2 406 085,23 лв с ДДС.
  
Пътят "Хисар - Калояново" - Мост над р. Тикла при км 26+048 - инженеринг също влиза в предстоящите за реализация обекти на областната управа през 2012г.

Стана ясно, че през 2010г. е представено в АПИ задание за проектиране на нов мост на мястото на съществуващ стар стоманен в регулацията на с. Дуванли /в експлоатация от повече от 60 години/, без необходимия за трети клас път габарит и без носимоспособност. Поради видими деформации на металната конструкция и реална опасност за МПС, през месец септември 2010г. мостът е затворен и движението е отбито по обходен маршрут през улици в с. Дуванли.

Поради дългогодишната експлоатация на съоръжението и икономическата нецелесъобразност на евентуални ремонтно-възстановителни работи, се налага възлагане изготвяне на технически проект за строителство на ново стоманобетоново съоръжение на мястото на съществуващото. Избран е проектант и е сключен договор за проектиране.

Автомобилното движение е пренасочено по общински пътища, като обходният маршрут е 2,5 км. Ориентировъчната строителна стойност е 250 000 лв.

И трите обекта са по програма "Ново строителство" на АПИ - ОПУ- Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Грозна постъпка пред мол в Пловдив
В Пловдив така и не се научихме как се минава през кръгово кръсто...
Важно за родителите на първокласници в Пловдив
Взимат проби от Братската могила, обследват състоянието
"Либхер": Освободени са 58 служители, продажбите са в застой!
20 години затвор за двойното убийство в "Северен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).