Премиерът откупи картини и дари средства на благотворителния бал в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:58 / 06.04.2010
2282
Близо 20 000 лева бяха събрани по време на благотворителния бал снощи в Новотел Пловдив под егидата на областния управител Иван Тотев, организиран с подкрепата на ГЕРБ и със съдействието на Младежки инициативен комитет. Средствата ще отидат за лечението на 21-годишната студентка Цветелина Костадинова и 19-годишният Александър Димитров. Общата сума обаче ще стане ясна след около седмица, тъй като много от присъстващите са заявили желание да дарят средства.

Министър-председателят Бойко Борисов, който пристигна в Пловдив, за да подкрепи инициативата, изрази надежда, че ще бъдат събрани достатъчно средства. Той заяви, че никой не е вярвал, че Христос ще възкръсне, но това е станало, така че тези млади хора трябва да имат надежда, че ще оздравеят. Ако събраните пари не стигнат за лечението на двамата младежи, въпросът ще бъде обсъден на Министерски съвет, за да може да бъде добавена необходимата сума.

Премиерът дари 1000 лева лични средства и откупи две картини - пейзаж и графика, за 400 лв. Картина купи и министърът на отбраната Аню Ангелов, който също подкрепи каузата.

Всичките 16 платна, предоставени за благотворителната от възпитаниците на Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" и Професионалната гимназия по сценични кадри, бяха разпродадени.

Продадена бе и картина, рисувана по уникална техника върху вода, създадена специално за благородната инициатива лично от генералния консул на Република Турция в Пловдив Джюнейт Явузджан.

Иван Тотев благодари на премиера Бойко Борисов и на министър Ангелов за подкрепата. Тези два случая не са просто случаи, а човешки драми. За нас е много важно да можем да помогнем. Още повече, че тези хора не чакат помощ само от нас. Тези млади хора от Инициативния комитет досега са събрали 25 000 лева за лечението на Сашо, заяви областният управител. Той изрази надежда тази помощ да се окаже малката капчица, която ще прелее чашата и двамата младежи да оздравеят. Тотев поздрави техните съученици, защото още от малки са се научили на благородство, на съпричастност и солидарност - това което ние всички трябва да притежаваме.

На благотворителния бал присъстваха лелята на Цвети - Наташа Маркова, братчето и бащата на Сашо. Със събраните средства ще бъде подпомогнато лечението на Цветелина Костадинова, която има туморно образование на челюстта и на Александър Димитров, който след претърпяна тежка катастрофа остава парализиран.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
26.07.2010 Студентката Цвети Костадинова се завърна от успешна операция в чужбина
07.04.2010 Правителството дава 60 000 лв. в подкрепа на Сашо и Цвети
05.04.2010 Министерски рейд за благотворителния бал в Пловдив
04.04.2010 Премиерът и министри пристигат на благотворителен бал под егидата на Иван
Тотев
30.03.2010 Бойко Борисов и Иван Тотев се включват в помощ на Сашо и Цвети
01.03.2010 3500 лв. от общинските съветници вече са при болния Сашо
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).