Прекратиха временно делото за вакъфските имоти в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (2)
11:10 / 11.04.2014
3981
Делото за вакъфските имоти в Пловдив, което започна на 7 февруари по предявен иск за оспорване собствеността на четири общински имота от Главното мюфтийство, е временно прекратено, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това означава, че всъщност съдът уважи искането за прекратяване на делото, поискано от ищеца - "Мюсюлманско изповедание", чрез адвокатът му Красимир Руев. Той входира искането си, защото в София, в Софийски градски съд, от 2003 г. се води друго дело за установяване дали "Мюсюлманско изповедание" е правоприемник на вероизповедните общини, сред които е и пловдивската. Това дело ще бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд, който ще се произнесе на 13 юни.

Tози мотив не беше приет от адвоката на Пловдивската община Мирослава Сукарева. Тя възрази и обясни, че не може делото да се спира в момент, когато се движи към неблагоприятен за ищеца край. Сукарева определи като протакане искането за спиране на пловдивското дело.

В крайна сметка съдът в лицето на съдия Грета Чакалова се съгласи с исканото спиране на настоящото дело до решаване на делото пред софийските магистрати. Заедно с това даде време на ищеца да се запознае с новите доказателства по делото, представени от ответника. На днешното заседание бе приета и съдебно-техническа експертиза, направена от вещото лице Васил Герасимов. 

Днешното съдебно заседание мина безпроблемно, но охранявано от жандармерия. Припомняме, че на първото заседание по делото за вакъфските имоти имаше протести на граждани.

Виж коментарите (2)

Още по темата (97):
22.11.2023 Съдът отхвърли претенциите на Мюсюлманското вероизповедание за 4 имота в Пловдив
16.01.2023 Започва реставрацията на Куршум джамия в Карлово
06.01.2023 В Пловдив порязаха мераците на Мюсюлманско изповедание София
21.12.2022 В Пловдив взеха решение за Куршум джамия
28.01.2016 Карлово спечели Куршум джамия, скочи срещу съжителството
09.07.2015 Избягал от психиатрията в Пловдив запалил храма над Сопот!
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).