Предстои кампания за събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
07:00 / 18.07.2016
2385
В периода от 18-22 юли 2016 г. община Пловдив организира кампания за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА).

Желаещите да се включат може да предадат своите отпадъци на посочения адрес: Пловдив, район "Северен", ул. "Георги Бенев" №4, площадка на "Универсметал" ООД от 09:00 до 17:00 ч.

Всеки може да се присъедините към усилията за чиста околна среда, като предадете отпадъците на посоченият адрес за събиране по време на кампанията. Освен това те могат да бъдат върнати в магазини, където има поставени контейнери или да бъдат изхвърлени в контейнери за разделно събиране на портативни батерии и акумулатори на територията на Община Пловдив. 

Информация за местонахождението контейнерите е публикувана на http://www.plovdiv.bg/item/ecology/waste/специфични-потоци-отпадъци/масово-разпространени-отпадъци/нуба/.

Изхвърлянето на опасни отпадъци в общия поток смесени отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата, поради което община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предложената възможност да се освободят от образуваните в домовете им отпадъци.

Нека опазим природата чиста за нас и за бъдещите поколения!


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР Пловдив: Две пътни произшествия със загинали!
Богослов: Митрополит Николай може да кандиса за патриарх, защото ...
Поредно странно паркиране в пловдивски мол
Продължава мащабният ремонт на Централна гара Пловдив
Пловдив обича Лили Иванова
20-годишният Юджел oт "Столипиново" за живота в Германия: Всичко ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).