Предстои да започне строителството на нова сграда на ОУ "Княз Александър I"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:14 / 13.07.2021
6037
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Княз Александър I":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ясни са резултатите от последното трето електронно класиране за прием на ученици в първи клас в общинските училища на град Пловдив за учебната 2021/2022 година. В него участваха 109 деца, от които 55 са класирани, а 54 остават чакащи прием.   

"Кампанията за прием в първи клас премина успешно, въпреки че тази година децата са с 5% повече от предходната и има достатъчно места“, коментира зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов. Той подчерта, че електронната система за прием работи безпроблемно и спестява много време както на родителите, така и на администрацията. По думите му основен приоритет на Община Пловдив за началния етап остава целодневното обучение и откриването на нови места.

Предстои да започне строителството на нова сграда на ОУ "Княз Александър I“, за която има осигурено финансиране от държавата и общината и се очаква всеки момент да се обяви процедура за избор на изпълнител. По-късно през тази година ще започне и проектирането на нова сграда на ОУ "Драган Манчов“. В момента двете основни училища делят сгради съответно с Хуманитарната и Математическата гимназии. 

Обявените свободни места в трето класиране бяха 311 и въпреки големия им брой, за некласираните деца желанията не съвпаднаха с възможностите на училищата. За класираните 55 деца предстои записване в училището, в което са приети. Техните родители следва да представят необходимите документи за удостоверяване на ползваните критерии в срок до 15 юли 2021 година включително. 

Родителите на неприетите деца следва да подадат документи на място в училищата, където има свободни места. С броя на останалите свободни места ще могат да се запознаят от данните в електронната система за прием, където училищата ще публикуват актуална информация след 16 юли 2021 г., когато е срокът за отразяване на записаните след трето класиране ученици. Очаква се намаляване в предварително определените с училищния план-прием паралелки, което ще ограничи наличните свободни места.

При записване на всички класирани на третото класиране общият брой на записаните деца ще стане 3041.

Виж коментарите (0)

Още по темата (46):
31.12.2023 Георги Стаменов каза за новата сграда на ОУ "Княз Александър I"
27.12.2023 Дано се намерят пари за една от емблемите на Пловдив
17.12.2023 Приключи ремонтът на най-старата гимназия в страната
29.09.2023 Стефан Стоянов с оптимистична новина за ремонта на Хуманитарната
25.09.2023 Ремонтът на Хуманитарната гимназия в Пловдив роди нов бисер
29.08.2023 Искат пари за ремонта на Хуманитарната гимназия
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).