Представят възможности за кандидатстване в холандски университет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:07 / 23.11.2009
1554
Tilburg University, един от европейските лидери в областта на правото, икономиката и бизнес науките, пристига в Пловдив на 24 ноември. Университетът, който заема водеща позиция за право и икономика в топ класациите на холандските университети, изпраща свои представители в България, за да проведат информационни срещи с наши дипломирани юристи и кандидат-студенти. Представянето в Пловдив ще се проведе днес в хотел "Санкт Петербург". Срещата ще протече под формата на две отделни презентации - за право с начален час 17:00 и икономика в 18:30 часа.

В началото ще бъде представен юридическият факултет, който е класиран на първо място в Холандия за международно и европейско право според проучване на "Higher Education Guide" за 2009 г. и предлага едногодишни магистратури на английски език в областта на международно и европейско бизнес право; публично, трудово и данъчно право; право и технологии. Втората презентация ще е на факултета по икономика и бизнес администрация - фаворит за икономически изследвания в Европа според "European Economic Association", с 3 бакалавърски и 15 магистърски програми в следните области: икономика, бизнес, финанси, счетоводство, мениджмънт и маркетинг.

Таксата за всички програми в Tilburg University за студенти от ЕС е фиксирана в размер на 1672 евро за академичната 2010/2011 год. Всяка година институтът предоставя безвъзмездни стипендии за студенти от ЕС, приети в магистърските програми. Стипендиите са в размер до 5000 евро всяка и покриват разходите за настаняване и издръжка. Кандидатите, планиращи да постъпят в Tilburg University за магистратура, автоматично се вземат предвид за отпускане на стипендия, след като подадат документите си. По-навременното кандидатстване увеличава шансовете за получаване на стипендия, като крайният срок за прием на документи е 15 април 2010 год.

Изискванията за прием за всички магистърски програми включват: диплома за завършена бакалавърска (или магистърска) степен в сходна област, две академични препоръки, автобиография, мотивационно писмо и сертификат за владеене на английски език (TOEFL iBT 90 / IELTS 6.5). За магистратурите по икономика се изисква сертификата GRE, а за бизнес специалностите - GMAT.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Нови случаи на коклюш в Пловдив
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).