Празник за вековния юбилей на СОУ "Пейо Яворов" организират днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:34 / 29.04.2010
2842
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "П. Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес и утре ще бъдат заключителните прояви за отбелязване на 100 години от основаването и откриване на СОУ "Пейо Яворов". От 16.00 часа днес на сцената пред община Пловдив ще има празничен хепънинг с много музика, танци, мажоретки, актьорски изяви и още куп изненади за всички. Програмата ще продължи повече от четири часа. Утре от 18.00 часа, в хотел "Тримонциум", ресторант "Амбасадор" е организиран Коктейл на випуските. Входът е с куверти, като вече са закупени повече от 300 броя.

Тържествата за юбилея на училището започнаха през месец март и бяха организирано от клуб "Яворови почитали". Ръководителят на клуба и преподавател по философия - Елиана Пашкулова, и екипът й бяха организирали редица мероприятия за честването на юбилея. В Актовата зала на вековното пловдивско училище беше организирана богатата програма от литературни четения, семинари, срещи и дискусии.

Дните между 22 и 26 март бяха определени за "Седмица на Яворов". Тя бе съпроводена с изложба и спортен турнир за купата на Яворов, а хуманитарните паралелки разиграха диалози по писмата на Яворов с Лора и Мина. В часовете по западен език тийнейджърите направиха преводи на Яворови стихове. Учениците от горен курс запознаваха по-малките с факти за патрона на училището. В края на март бе проведено и традиционното факелно шествие по Главната улица, което завърши с поклонение пред паметника на поета в Стария град.

По повод юбилея училищното ръководство, начело с директора Сашка Кръстева бяха организирали и екскурзионни лъчи „По стъпките на поета" до Чирпан, Банско, Македония и Париж. През последната седмица представители от училището-учители и ученици посетиха едноименната гимназия в Чирпан. Там посетиха и къщата-музей на Пейо Яворов. Визитата върнаха и средношколци от чирпанската гимназия, начело с директора Иванка Ненкова. Така се постави начало на съвместна дейност за в бъдеще между двете училища, които имат един и същ патрон.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
20.05.2010 100 абитуриенти за 100 години СОУ "Пейо Яворов"
29.03.2010 Ученици от СОУ "Пейо Яворов" организират факелно шествие
22.03.2010 СОУ "Пейо Яворов" чества 100 години от основаването си
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).