Празнична фиеста в Цар Симеоновата градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:22 / 01.06.2017
5728
В истинска празнична фиеста се превърна честването на Деня на детето в Цар Симеоновата градина, организиран от Комплекса за социални услуги за деца и семейства - Пловдив. Песни, танци, рисуване, правене на различни забавни изделия от хартия, балони бяха само една малка част от изненадите, които бяха специално приготвени за малките.

Освен с празника в Цар Симеоновата градина паралелно започна и тържество в детската клиника на УМБАЛ "Свети Георги", защото няма значение къде се намира, за да може веселбата да достигне до повече деца и да има повече детски усмивки.

Незабравим и вълшебен 1 юни, интересна лятна ваканция и безгрижни игри пожела заместник-кметът "Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков. Той припомни, че Комплексът за социални услуги за деца и семейства е само една от 50-те социални услуги, които Общината развива, полагайки грижи за децата на Пловдив, за тяхното бъдеще и развитие.

"Всеки ден е ден на детето и за всички нас и за колегите от Община Пловдив. Нашата работа го показва. Всички послания в днешния ден трябва да са обърнати към възрастните, защото, за да има детство, сме отговорни ние, възрастните", заяви Недка Петрова, директор на комплекса.

Тя и нейните служители са си поставили за цел и задача да излязат извън рамките на институцията и конкретния случай и да променят всяка конкретна съдба чрез промяна на мисленето на възрастните и отношението им към децата.

"Всеки възрастен трябва да зачита и да е отговорен за детските права. Всяко дете трябва да знае своите права. Затова във всяка наша дейност до края на годината ще акцентираме на 4-те основополагащи детски права - право на игра, да бъдат различни, да участват, живеят, оцеляват и да се развиват", посочи още Недка Петрова.

Празникът продължава до края на деня с разнообразна програма на площад "Стефан Стамболов". Очаква се да приключи около 19:30 часа с теглене на победителите в благотворителна томбола и почерпка за децата с най-голямата торта.


Виж коментарите (0)

Още по темата (277):
02.06.2023 БСП Пловдив зарадва стотици деца за 1 юни
01.06.2023 Роден секссимвол показа снимка от детството
01.06.2023 Деца и родители размениха ролите си и празнуваха заедно в ДГ
"Мирослава"
01.06.2023 Лили Иванова показа снимка от детските си години и поздрави малчуганите
01.06.2023 Страхотен празник за децата в район "Източен"
01.06.2023 Артист каза кога и как се зараждат най-гениалните детски идеи
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).