Правят спортен комплекс на мястото на трафопоста в двора на обновеното СУ "Любен Каравелов"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
16:51 / 10.02.2020
3989
Трафопост в двора на СУ "Любен Каравелов“ предстои да бъде преместен и на негово място да се изгради спортен комплекс, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Договорът за преместването на съоръжението вече е подписан с EVN. Това означава, че в средата на следващия месец ще бъде обявена обществената поръчка за строителството. В най-добрия случай до 50-60 дни ще бъде избран изпълнител и до септември спортната зала ще бъде изградена. Мястото на бъдещия физкултурен салон вече е обезопасено. Досега учениците са "спортували“ в пригодени класни стаи.

Цялостният ремонт на СУ "Любен Каравелов“ е продължил малко повече от 1 година, като забавянето е било заради неуспешни преговори за преместването на въпросния трафопост. Сградата е със соларни панели, има рампа и асансьор за достъп на инвалиди. Реновирането е финансирано по ОПРР с над 1.8 милиона лева. Проектът е в две части и се очаква през 2021 г- да се открие сграда 2 на училището. Там ще има басейн, актова зала и физкултурен салон.

Общината ще преговаря с частния собственик на залепената на калкан сграда до "Л. Каравелов“ за откупуването й. Тя е била дадена на училището с решение на ОбС, но преди 2-3 мандата е била продадена. В резултат учениците са оставени без стол, тъй като той е бил в другото здание. Ако преговорите с частния собственик са успешни, там ще може да се провежда индивидуално обучение на учениците по музикални инструменти.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).