Правят нов огромен парк в Пловдив!

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
08:55 / 04.10.2019
13612
Нов парк ще има и в квартал "Коматево". Той ще огражда базата на ФК "Ботев" и ще е с обща площ 68 декара, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На предишната сесия на ОбС - Пловдив единодушно беше гласувана промяната на предназначението на половината терен от земеделска земя - пасище, в паркова зона. Вчера беше одобрена промяната и на останалата част от терена.

Територията, определена за новия парк, се намира в местността "Герена" в кв. "Коматево". Предварителното проучване е показало, че не е налице недостиг на земеделски земи за нуждите на животновъдството в района. 

Следващата стъпка е да се изготви паркоустройствен план, който определя какво точно ще има в новия парк. После следва изготвяне на технически проект, стартиране на процедура за избор на изпълнител и самото изграждане на парка. Администрацията на район "Южен" от 2 години работи за осъществяването на тази идея.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).