Прах и шум на пловдивската Главна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
15:19 / 07.09.2005
4165
Облаци прах и оглушителен шум на пловдивската Главна улица все още са сред неудобствата за гражданите и гостите на града. Бетонните блокчета, за които така много се изписа и изприказва, вече са поставени в отсечката от пощата до площад "Стефан Стамболов". Част от гражданите не одобряват новата настилка. "Българският врачански камък бе 100 пъти по-хубав от тези турски плочки", каза гражданин пред репортер на Plovdiv24.com.



Днес продължава работата пред фонтаните на площад "Стефан Стамболов". На мястото, където има най-много кафенета с маси на открито, днес е почти невъзможно да се премине дори. Прахът и шумът са неимоверни. Все пак има хора по заведенията, които са свикнали с тях и се примиряват с неудобствата. Доста туристи остават неприятно изненадани от ситуацията и създадения хаос около ремонта на главната пешеходна артерия на нашия град. Липсват елементарни обозначения, които са задължителни за нормалните страни. Работниците разбиват настилката с ударо-пробивни машини, докато около тях минават граждани, макар това да е изключително опасно. Липсата на указателни табели кара особено гостите на града да минават през главната въпреки създадените неудобства.



Вероятно немалка роля за провеждането на ремонта по този начин имат и собствениците на заведения и магазини по главната. Те категорично възроптаха още в началото на ремонта, че са намалели хората и съответно техните приходи. Подобен мащабен ремонт вероятно бе по-удачно да се направи поетапно, а не да се разбива цялата главна още в началото. По-бързата работа чрез затварянето на участъци от главната улица би улеснило както гражданите, така и работниците, а най-важното е, че щяха да бъдат спазени условията за безопасност на гражданите.



По план първият етап трябва да прключи през ноември. Не са малко гостите на Пловдив, които споделят, че пешеходната улица "Княз Александър Батемберг" е сред любимите им места. След приключване на ремонта се очаква тя да стане още по-приветливо място. До тогава всички ние ще трябва да изтърпим прахът, шумът и неудобствата. При възможност да заобиколите неприветливата лунна картина в центъра на Пловдив, ви съветваме да го направите.

Виж коментарите (28)

Още по темата (40):
21.03.2023 Помните ли "Рендето" на Главната? Умуват къде да го сложат отново
23.09.2013 Възстановяват увредени от вандали елементи от наземното осветление по
Главната
03.07.2013 Монтират наземно осветление по Главната, правят я още по-красива
25.11.2011 Тотев: Премахването на "Рендето" не струва нищо на пловдивчани
24.11.2011 Вдигнаха "Рендето" от Главната
24.11.2011 Започва демонтирането на "Рендето"
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).