Пожарникари за пробития газопровод: Ако някой беше запалил цигара, можеше да стане страшно!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:54 / 23.07.2013
5331
Все още няма информация за степента на обгазяване на района около пробитата тръба на магистрален газопровод при изкопни работи на бул. "Менделеев" в Пловдив. От РИОСВ в Пловдив съобщиха, че нямат подаден сигнал за инцидента от тази сутрин.

От "Гражданска защита" в община Пловдив отказаха информация, като казаха, че оперативните работници нямат право да дават официално данни за случилото се. Още сутринта от полицията успокоиха, че няма опасност от обгазяване в този район на града. От ЕВН също изпратиха съобщение, че газопровода е пробит от фирма-подизпълнител при изкопни работи, но своевременно са били информирани съответните институции, както и фирмата-собственик на съоръжението. Предприети били действия за моменталното спиране на евентуалното изтичане на газ.

Очевидци от района на инцидента разказаха, че в началото се е чуло свирене и неприятната миризма на газ е хващала за гърлото. От пробиването на газопровода до спирането на изтичането на газта, която тече под голямо налягане, са минали около 20 минути. Близо до изкопните работи на бул."Менделеев" се намира голям 12-етажен жилищен блок.

Пожарникарите, дошли на място, казаха, че е имало реална опасност от взрив, ако се запали цигара в този момент. Движението също не е било спряно веднага, колите са минавали непосредствено до пробитата тръба известно време, чак след това районът е бил отцепен.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
23.07.2013 Отцепиха район в Пловдив заради пробита тръба на газопровод
Още новини от Новини от Пловдив:
За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се...
Пенсионер стана за резил в Пловдив, арестуваха го
Стреляха по градски автобус в Пловдив
Световноизвестна пловдивчанка направи голям жест
Най-вкусният фестивал в Пловдив се завръща
Шофьор на BMW с брутални действия към колега, просна го на земята...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).