Пожарен кран излива с месеци вода на улица в Пловдив. ВиК: Още утре ще направим ремонт

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
14:05 / 26.08.2021
3722
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за течащ от месеци пожарен кран близо до Братската могила в район "Западен". Ето какво ни написа:

"Здравейте! Бих искал да сигнализирам за неспирно течащ пожарен кран на ул. "Митрополит Максим". Тече вече повече от месец. ВиК - Пловдив са уведомени, но все още не са взети никакви мерки. Не мисля, че е редно, при положение, че има райони в града, които имат проблеми с налягането и изобщо с водата, да се извършва такова прахосничество на един много важен ресурс. Не на последно място е интересно кой плаща загубите на вода от течащия кран, а именно живущите на въпросната улица.".

Репортер на медията ни предаде сигнала на ВиК - Пловдив и незабавно е изпратен авариен екип за проверка на място. Най-вероятно след ползване на крана е дефектирала клапата на преливника, отворът не може да се затвори плътно и водата подлизва, коментира главният инженер дружеството Антон Гълъбов.

Ремонтът е включен в графика за утре, 27 август, тъй като трябва да се копае с багер на дълбочина метър и половина. Инж. Гълъбов уточни, че в града има над 3000 хидранта.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).