Появи се Зикометър, ще показва какво е свършил кметът от всичко обещано!

Автор: Диана Бикова
Коментари (8)
18:00 / 01.07.2020
6747
Заместник-председателят на Общинския съвет от "Демократична България" адв. Йордан Иванов пусна в публичното пространство Зикометър. С него ще се отчитат дадените и изпълнените обещания от кмета Здравко Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Зикометър е инструмент, който черно на бяло показва на пловдивчани какво е свършил кметът от всичко обещано по време на местните избори. Нека не забравяме какво ни обещаха и да видим какво ще сторят" - каза Иванов.

Изброени са 43 предизборни обещания, сред които: Ще направим заедно Пловдив най-добрия град за живеене, Промяна чрез развитие и надграждане, Зелен град с чист въздух и чиста питейна вода, Нова организация на движението и намаляване на задръстванията, Удобни улици и тротоари, Обществени допитвания по важните за града въпроси, 12 нови детски ясли и градини и 2 нови училища, Нова организация за паркирането, Удобен обществен транспорт, Изграждане на вътрешен транспортен ринг, Летище Пловдив – Балкански логистичен хъб и т.н.

Всяко от изброените обещания е оцветено в различен цвят - в червено са неизпълнените, в синьо - частично изпълнените, в зелено - изпълнените. Четвъртият цвят е жълтият и Йордан Иванов го е нарекъл "Капан за избирателите". "Това са обещанията, които са без конкретика, твърде общи или са толкова изпразнени от съдържание, че още когато са изречени вече са били факт" - каза общинският съветник. Такива са Открито управление, близо до хората; Пловдив ​– Европейска столица на културата и занапред; Град на социалния диалог; Пловдив – град на толерантността; Пловдив – световна туристическа дестинация; Пловдив – център на изкуствата в Европа; Пловдив – град на фестивалите и т. н. 

До момента само едно предизборно обещание "свети" в успокоителния зелен цвят - разкрита е приемна на кмета. Сред частично изпълнените, т.е. обещанията, по които нещо е свършено, е намаляването на данък МПС. "Да, беше намален, но за твърде малка група МПС и едновременно с това бяха завишени други данъци и такси" - отбелязва зам.-шефът на ОбС. 

Достъпът до Зикометъра е чрез личния сайт на Йордан Иванов. Съветникът е категоричен, че кметът на града трябва да отговаря пред всеки пловдивчанин, а не само на питанията в Общинския съвет.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).