Поръчково "журналистическо разследване" опита да опетни името на директор на ловно стопанство

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
08:51 / 04.11.2021
18709
Името на директора на Териториално поделение Държавно ловно стопанство  "Тракия" инж. Огнян Христов бе замесено в разправия по преместването на ловна дружинка "Скобелево" от ЛРС "Сокол" Пловдив към ЛРС "Съединение-1906". Това се случи в "журналистическо разследване", изпълнено с изключително спорни и компрометирани факти и излъчено по телевизия, която обосновано може да се заподозре, че манипулира състезателно реалити предаване.

Проблемът идва от изключени членове на ЛД "Скобелево", разказа в студиото на Plovdiv24.bg инж. Христов. Преди около 2 седмици ТП ДЛС "Тракия" отказало да разреши прехвърляне на дружинката от едното в другото сдружение. Според директора инж. Христов, ловците искат да се преместят, защото в ЛРС "Сокол" Пловдив се следи стриктно спазването на законодателството и им се разваля комфорта на бракониерството. В другото сдружение отчетността и контролът са по-слаби. И в двата случая обаче договорът ще е с ДЛС "Тракия" и изпълнението на задълженията им по договора пак ще се контролира от "Тракия", подчерта директорът.

Сагата започнала преди повече от 2 години и стигнала до Върховния административен съд. Магистратите дават указания и правото на директора на ДЛС "Тракия" да събере доказателства и да прецени дали да образува договаряне по прехвърлянето. Христов не коментира доказателствата и фактите защо е отказано прехвърляне, защото буквално преди дни в ПАС е подадена нова жалба и не е коректно да се изнасят данни преди съдът да се  е произнесъл.

На територията на ЛРС "Съединение-1906" постоянно има бракониерства. Преди дни при съвместна акция на ТП  ДЛС "Тракия" и РУ на полицията в Стамболийски са заловени северни кучета, които ловуват и притискат дивеча. Намерено е удавено прасе. Чути са изстрели, но ловците успели да избягат. Убитото прасе и кучетата са прибрани като веществени доказателства по образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. 

В интервюто директорът коментира защо на ловците от ЛД "Скобелево" не са заверени ловните билети, заради което те не могат да ловуват. Причината е, че са във "висящо положение" - изключени са от едното сдружение, но не са приети в другото. 

Пред камерата ни Огнян Христов разказа кога и от кого е назначена и освободена от работа съпругата му, а също така как и кой определя заплатите и допълнителния материален стимул на директорите и изпълняващите длъжността директор. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).