Поредно национално отличие за ученичка от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:24 / 15.03.2018
4355
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Стотици ученици от I до XII клас от училища, школи и извънучилищни звена от страната взеха участие в Националния конкурс "Водата – извор на живот", организиран от МОН, Националния дворец на децата, Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и РУО – Бургас.

"Чиста вода за здравословен свят!" е мотото на литературната надпревара. Жури под председателството на Румяна Емануилиду, журналист и издател, класира на първо място в раздел "Литературно творчество" Марина Георгиева Милушева – шестокласничка от ОУ "Стоян Михайловски" – Пловдив. Възпитаничката на Горица Петрова, старши учител по български език и литература, е единственият участник от Пловдив и областта, удостоен с литературна награда в един от най-масовите конкурси у нас, протекъл в три раздела. Проявата е с утвърдени традиции и е включена в Националния календар на МОН за изяви по интереси на учениците през учебната 2017/2018 година. Наградите на победителите ще бъдат връчени на тържествена церемония в Културен център "Морско казино" на 22.03. 2018 г.

Целта на конкурса е да поощрява и утвърждава интереса на учениците към литературното творчество; да стимулира тяхната творческа изява, любовта към изкуството и личната им позиция за опазване и използване на водите и съхраняване на природата. Генералната асамблея на Обединените нации определя 22 март да се чества като Световен ден на водата, който се отбелязва официално от 1993 г. Ежегодно в цял свят се организират прояви, посветени на водата, за да се привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Правителства и международни организации потвърждават, че чистата вода е живот.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).