Пореден протест се задава в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
09:42 / 25.02.2019
8675
Жители на район "Южен" ще протестират срещу  строителни дейности, извършвани от ръководството на МБАЛ "Св. Пантелеймон“ ЕООД по границите между частния на болницата имот на бул."Никола Вапцаров" № 9 и съседния общински такъв.

Притесненията на живущите в двата жилищни блока на ул. "Пере Тошев" № 93 и ул. "Пере Тошев" № 99:

С изграждането на ограда по западната граница на имота на болницата живущите са лишени от ползваните досега места за паркиране, които и без това са недостатъчни в момента. Освен това, предвид отстоянията, на които се извършват строителните дейности, притесненията на хората са, че разстоянието между новостроящата се ограда болницата и блоковете е прекалено малко и не може да изпълнява противопожарните си цели, доколкото в случай на евентуален пожар, източната част на тези два блока е недостъпна за противопожарен автомобил, тоест всички апртаменти с източно изложение – към терена на болницата, са застрашени в случай на пожар. 

Притесненията на живущите в жилищните блока на ул. "Пере Тошев" №№ 105, 103 и 101:

Извършените към момента подготвителни действия - очертаване на южната граница на имота и предстоящото изграждане на ограда (според публикации в медиите), се извършва по такъв начин, че в частния имот на болницата попада съществуващата в момента улица пред блока, заедно с изградената в нея инфраструктура – ВиК инсталация, отводнителна шахта, Разпределително табло с газоснабдителна инсталация, посредством което се захранват с газ прилежащите жилищни блокове.

Освен че по този начин живущите на посочените адреси в голямата си част остават без възможност за паркиране, също така хората са притеснени от факта, че изградената от години улици, която би следало да е публична общинска собственост, сега изведнъж се оказва частна собственост и изградената от общината и ползвана в момента подземна инфраструктура се оказва в частен имот според извършеното маркиране?!?

В началото на февруари читатели се обърнаха към редакцията на Plovdiv24.bg, за да алармират за случая. 

Кметът на район "Южен" Борислав Инчев разказа, че са извършени всички проверки, налични са всички нужни документи и разрешителни. Установено е, че по кадастър имотът е на болницата и сегашните дейности не излизат извън неговите граници. Гаражите от този имот са премахнати и се строи ажурна ограда. Отделно за болницата има одобрена схема за поставяне на гаражи с необходими разрешителни. 

"Оправяме границите на имота си по кадастър", заяви на свой ред и директорът на на на общинската болница - доц. д-р Петко Недев. "На комшиите сме направили доста компромиси с паркирането във времето", визира казуса с премахнатите гаражи той. Д-р Недев поясни още, че теренът ще се чакълира и на него ще се обособи паркинг за близо 350-те служители на МБАЛ "Св. Пантелеймон". Одобрените схеми за гаражи са свързани с намерението на лечебното заведение да обособи подслон за линейките си.

Виж коментарите (1)

Още по темата (6):
21.07.2022 Две здравни заведения в Пловдив останаха без шеф след спор в Общинския
съвет
29.04.2019 Втора градска с нов шеф, но не и с решение за терена на болницата
28.02.2019 Райкмет и шеф на болница търсят решение по казуса с терена на МБАЛ "Свети Пантелеймон"
28.02.2019 Жители на "Южен" се събраха на протест
27.02.2019 Възможен ли е компромис в казуса с терена на МБАЛ "Свети Пантелеймон"?
03.02.2019 Пловдивчани: Цинизъм и беззаконие в "Южен"! Plovdiv24.bg изнася фактите
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).