Пореден гаф на Зико! Какво се опитва да скрие от пловдивчани с незаконно обществено обсъждане на ОУП?

Автор: Диана Бикова
Коментари (22)
14:14 / 21.02.2020
21692
Три месеца след идването на власт на новата кметска управа се оказва, че градската администрация и пловдивските медии все повече влошават отношенията си. Последният пример е днешното така наречено "обществено обсъждане" на Общия устройствен план на Пловдив. Документът е изключително важен, тъй като очертава тенденциите за развитие на града през следващото десетилетие.

Новата власт се опитва да скрие от читателите на Plovdiv24.bg какво предвиждат промените в ОУП, както и какви предложения са дошли от страна на заинтересованите страни, тъй като информацията за насрочването на така нареченото "обществено обсъждане" може би е сбутана някъде из дебрите на сайта на община Пловдив, където и Дейвид Копърфийлд не може да се оправи. 

Какво се опитват да скрият всъщност?

Използвам израза за Дейвид Копърфийлд и правя препратка към думи на кмета Здравко Димитров на една сесия, когато каза, че най-великият илюзионист не може да намери едни 40 милиона преди 12 години. Е, сега не става въпрос за пари, а за елементарно професионално отношение.

Г-н кмете, така ли изпълнявате обещанието си за открито управление, дадено още в предизборната ви кампания и повтаряно до втръсване на всяко публично мероприятие? Открито управление към кого? Ще ви кажа по този повод и един типично български виц, та дано светне поне една червена лампа.

- Алооо, телевизията ли е?

- Предаването "С гъ*а към селото" ли е?

- Не, предаването е "С лице към града".

- Е, към селото с какво сте обърнати???

Та, вие, г-н кмете, ако сте с лице към някой конкретен, към другите с какво сте обърнат?

Играта на котка и мишка започва да омръзва. Мога да изброя няколко конкретни примери само от последните пет дни. Седмицата започна с новината за назначаването на телевизионера Богомил Грозев за директор на ОИ "Старинен Пловдив" (17.02.2020 г.). Събитието беше анонсирано предната вечер в ефира на медията, в която Грозев работеше с думите, че "се разделя със зрителите и поема ново професионално поприще". Хубаво, ама тука в Пловдив сливи ли имат в устите, за да кажат: "Избран е нов директор, еди кой си, в еди колко си часа ще бъде еди къде си, ако желаете - заповядайте". Но не би! Половин ден се въртят телефони и се задават безумни въпроси на тоя и оня. Трябваше ли да звънна лично на Зико, за да ми каже за представянето на Богомил Грозев? Защото другият вариант е пиар отделът да се вземе в ръце и да работи това, за което му се плаща!

Втори случай - визитата на посланик Херо Мустафа (19.02.2020 г.). Информацията, пазена все едно е омерта, все пак достигна до медиите, и то не откъде да е, а именно от пресслужбата на американското посолство, които бяха така добри дори да предоставят програмата на Нейно превъзходителство. И кое налагаше секретността? Отговор няма.

Трети случай - кметът влиза в ролята на обредник и лично бракосъчетава две двойки на интересната дата 20.02.2020 г. Екип на Plovdiv24.bg присъства на събитието, но не защото беше уведомен от общинската пресслужба, а защото, минавайки покрай ритуалния дом, нашите хора мернали кметския кортеж и го последвали. Оказа се, че на церемонията са поканени определени медии, за да си направят ексклузивни дописки. Хубаво, и Plovdiv24.bg един път беше поканен  на ексклузивното събитие "приемна на кмета", та после пиар отделът трябваше да се обяснява пред другите медии защо те не са били поканени. 

Четвърти случай - така нареченото "обществено обсъждане" на ОУП, за което ексклузивно е била уведомена една определена медия и за което по-горе вече писах. Между впрочем, по закон, информацията за обществени обсъждания се публикува в сайта на конкретната институция и ежедневник. Ама защо трябва да се спазва законът?

За пет дни - четири гафа. Чудесно. Продължавайте в същия дух.

Виж коментарите (22)

Още по темата (74):
17.01.2023 Собственици на имот на Гребната база бяха глобени
09.01.2023 Багери налазиха Гребната, режат дървета наред
06.01.2023 Напрежение край Гребната база в Пловдив
19.12.2022 Взривоопасна ситуация на сесията, наложи се да прекратят
заседанието
19.12.2022 Поискаха оставката на кмета и общинските съветници на Пловдив
18.12.2022 Граждани се борят срещу застрояване на 80 дка зелени площи в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).