Полицията в Пловдив задържа наркодилъра Фикрет и дрога за 50 000 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:52 / 11.06.2020
3566
Полицаи щурмуваха в късния следобед вчера, петричкото село Яворница. Обект на атаката бе домът на Фикрет К. - един от най-известните благоевградски наркотрафиканти. На 8 юни в хода на специализирана полицейска операция за разпространение на наркотици, служители на криминална полиция и специализирани полицейски сили спрели за проверка на кръстовището на бул. "Васил Априлов" и улица "Напредък" в Пловдив лек автомобил "Хонда". 49 годишният водач на превозното средство бил от жител на Яворница, криминално проявен и многократно осъждан по линия наркоразпространение. Задържаният мъж, познат на полицията с прякора "Фикрет", бил освободен от затвора в Бобов Дол само преди няколко месеца.

При последвалото претърсване от превозното средство е иззет хероин с тегло 2,52 грама. В хода на проведени процесуално – следствани действия е установено, че "Фикрет" често пребивава при своя "връзка" в гр. Костенец, в жилище, ползвано за хероиново депо. Последвали процесуално следствени действия по претърсване и изземване на адрес в гр. Костенец, където се намирало депото. Жилището било обитавано от 51 годишен мъж, който изтърпява наложена мярка "домашен арест" за разпространение на наркотици.

Полицаите проникнали в барикадирания апартамент, но открили 6,4 грама хероин – остатъци по празни опаковки от вече изхвърлен наркотик. В последствие е щурмуван и дома на Фикрет в благоевградското село, откъдето е иззет близо 1кг и 700 грама чист хероин. Иззети са три електронни везни и още две вещества, използвани за примеси. Близо 900 грама е откритата "катка" и бяло вещество- лидокаин и кофеин с приблизително същото количество. Наркодилърът "Фикрет" е добре познат на пловдивската полиция.

Задържан е при две нейни акции през 2007г и 2009 г. При последната от тях е разбита организирана престъпна група, която трафикантът е ръководел от затвора. Тогава са били арестувани и мулета, ангажирани в мрежа за разпространение на хероин територията на Пловдив.

Работата на полицията продължава под надзора на компетентната прокуратура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Огромно нещо строят в Пловдив, вътре ще има всичко
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).