Полицията: Трябват камери пред "Кауфланд" в Кючука, има рискови зони!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
09:40 / 25.03.2015
8877
Становище на ОД МВР Пловдив по повод публикация в Plovdiv24.bg, озаглавена "Полицията за кражба от паркинг пред хипермаркет: Оставете, няма смисъл!":

По повод публикация на вашия сайт от 18.03.2015 г. "Полицията за кражба от паркинг пред хипермаркет: Оставете, няма смисъл!" правим следното уточнение: 

На 16 март, около 17.50 часа, в сградата на Първо РУ в Пловдив се е явила 23-годишна жителка на село Белащица, която съобщила за взломна кражба от лекия й автомобил "КИА", паркиран пред магазин "Кауфланд" на бул. "Македония" № 97Б. 

Шофьорката обяснила, че след разбиване на ключалка от колата й са откраднати здравна книжка и чанта с документи. В присъствието на нейна придружителка и други двама полицейски служители, дежурният по управление разяснил на младата жена реда за започване на процесуални и следствени действия по случая - извършване на оглед на автомобила и снемане на обяснения в качеството й на потърпевша.

Тя обаче не пожелала да бъда стартирана процедурата, заявявайки, че не й е отнето нищо ценно и че няма желание за последващи действия от органите на МВР. Въпреки отказа й, дамата била информирана от служителите, че в последствие може да подаде сигнал за установеното увреждане по автомобила. 
 
По повод установени подобни посегателства в района на цитирания хипермаркет, от ръководството на Първо РУ е отчетена необходимостта да се поставят видеокамери на обособения паркинг за МПС, паркоместата за велосипеди, входа и изхода на обекта. 

Тези зони са определени като рискови и въпросът за изграждане на видеосистема за контрол е поставен пред управата на търговската верига за предприемане на съответните мерки по компетентност.

Уверяваме Вас и читателите Ви, че във всички подразделения на ОДМВР - Пловдив, включително и в Първо РУ, е създадена необходимата организация гражданите, явили се независимо по какъв въпрос, да не се отпращат и на подадените сигнали да се реагира компетентно и в срок. 

Спрямо допуснали пропуски в работата си полицейски служители се вземат съответните дисциплинарни мерки.


Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).