Полиция нахлу в нощни клубове в Пловдив, София, Варна и Бургас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:31 / 24.10.2022
4510
13 нощни клуба в столицата и в три областни града са проверени в рамките на специализирана операция срещу наркоразпространението, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действията са реализирани в нощта 22 срещу 23 октомври на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна.

Операцията е разпоредена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и е проведена под методическото ръководство на сектор "Наркотици" на Главна дирекция "Национална полиция".

В хода на специализираната операция са проверени 13 питейни заведения, нощни и увеселителни клубове, за които е придобита информация, че в тях се употребяват и/или разпространяват наркотични вещества. В района на заведенията е предприет и контрол за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По време на полицейските действия е извършена проверка на 186 лица (за 21 от тях е установено, че са от активния криминален контингент). Задържани са общо 14 лица, 2 от които са били обявени за общодържавно издирване.  Образувани са 7 досъдебни производства, съставени са 11 протокола (7 - по ЗМВР и 4 - констативни). Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).