Полицаи спряха за рутинна проверка шофьор, той направи голяма глупост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:13 / 04.08.2016
8032
Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняем по бързо производство Ирфан Х., на 57 г., за това, че попречил на орган на властта да изпълни задълженията си и за закана с убийство на длъжностно лице при изпълнение на службата му.

На 3 август 2016 г., към 3 часа, в Карлово полицейски патрул спрял за рутинна проверка лек автомобил "Ауди 80", управляван от Ирфан Х. Установено е, с дрегер", че шофьорът е управлявал колата след употреба на алкохол - 0,96 промила. 

Водачът отказал да изпълни полицейско разпореждане - да извади контактния ключ от автомобила си, след което насочил пистолет срещу проверяващия го служител на МВР. 

Впоследствие се оказало, че оръжието е законно притежаван газов пистолет. Ирфан Х. не е успял да произведе изстрел, бил неутрализиран от полицейските служители и отведен в РУ на МВР-Карлово.

Обвиняемият е задържан в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре, 5 август 2016 г., Районна прокуратура-Карлово ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Бесни сте: Велико безхаберие и некомпетентност!
Дойде ред и на кино "Космос"
Идея: Тази сграда на Главната да стане обществена баня
Мъж от Пловдивско се размина с 224 години затвор
Пловдив разпределя 58 милиона лева за няколко важни за града прое...
Водачи: Нещо страшно е на "Пещерско шосе" в момента


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).