Полицаи обучиха пловдивски чистачки за безопасна работа на пътя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:52 / 28.04.2017
3164
50 метачки от пловдивския район "Северен" бяха обучени от полицаи как да работят безопасно на пътя. Инициативата на общинското предприятие "Чистота" и областната дирекция на МВР цели предотвратяване на злополуки. Много често, докато почистват пътни участъци, метачките от общинската фирма "Чистота" стават мишена на преминаващите автомобили.

Марияна Димитрова, чистачка: "Когато метях, изведнъж колата дойде и ми блъсна конуса и аз се качих върху тротоара, той ми блъсна конуса, счупи го и си тръгна. Спаси ми живота конусът. Ако не беше, щеше мен да блъсне."

Метачките минават инструктаж за безопасни условия на труд ежедневно. Въпреки това инспектори от "Пътна полиция" припомниха основните правила за работа на пътя.

Инспектор Ботьо Гиргинов - говорител на "Пътна полиция" - Пловдив:

"Тези служители, освен че са пешеходци, те са и работници по пътя. Когато се движат като пешеходци по тротоара, отговорността им е една, когато осъществяват своята служебна дейност в обхвата на пътя, трябва да отговарят на определени изисквания. Сред изискванията са ползване на светлоотразителни жилетки и поставяне на конуси. Ако сте на пътя в момента, в който някой ви звънне или нещо трябва да направите, качете се горе на тротоара. Колкото и важно нещо да има, тогава звъннете, след като сте в безопасност."

Марияна Димитрова: "Когато мета срещу движението, слагам конуса отпред колата, дето идва, а когато тръгвам, пак слагам конуса".

Стефка Яшева, чистачка: "Ако не се пазим, ще ни блъсне кола. Като метем и поглеждаме - откъде ще мине колата, преместваме си конусите."

Метачките показаха, че са запознати с правилата за безопасност. Подобни открити уроци ще се проведат и в останалите пловдивски райони.

Източник: БНТ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).