Показват новите сувенири на Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
07:25 / 01.03.2019
3178
Официалното представяне на прототипите за сувенири от проекта “Пловдив за вкъщи - нов дизайн на българския сувенир" ще се състои днес, 1 март, от 17.30 часа в artnewscafe в Пловдив. Take Away Souvenir  променя възприятието за идентичността на българския сувенир и го разширява чрез колаборации с български визуални творци. Куратори и продуценти са Studio Komplekt. Новите сувенири на Пловдив са дело на шестима творци от различни сфери - графичен и продуктов дизайн, мода, архитектура, изкуство, и илюстрация. В селекцията са архитект Пенка Станчева и илюстраторката Розалина Буркова, модният бранд Артелие и графичният дизайнер Николета Носовска, илюстраторът Теодор Георгиев, творческият тандем Мисирков / Богданов, студиото за керамика и продуктов дизайн Tochka & Tochka и бижутерът Нева Балникова.

Част от творците ще присъстват на събитието в Пловдив и ще имате възможност да разговаряте с тях. На събитието ще бъдат обявени и интересните резултати от предварително проведената онлайн анкета за сувенирите на Пловдив. Ще бъдат съобщени и десетте локации, където жителите и посетителите на Пловдив ще могат да закупят сувенирите. Събитието е със свободен достъп и е отворено за всеки с интерес към темата. “Пловдив за вкъщи - нов дизайн на българския сувенир" е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).