Показват ни нова уникална техника на "Чистота"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
12:50 / 30.07.2012
4751
С нова уникална техника Община Пловдив ще се опита да направи града ни по-чист и приветлив както за пловдивчани, така и за гостите на града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви на пресконференция днес кметът Иван Тотев, като уточни.

"В началото на годината предприехме мерки за оптимизиране на разходите по сметопочистването, сметосъбирането и сметоизвозването, както и машинното миене и метене в града. С икономиите, които направихме, закупихме нова техника. Една част от нея вече е тук. Утре до сградата на Централна поща, в присъствието на представител на фирмата производител и на министър Симеон Дянков, ще демонстрираме точно за какво става въпрос. 

Тези машини нямат аналог в Източна Европа. Моделите са от април 2012 година. Това са мултифункционални машини, които правят всичко, за което се сетите: чистят сняг, копаят, поливат, косят. В момента имаме три, а следващия месец чакаме още две такива. Ако сме доволни, догодина ще вземем още 5-6", разясни Тотев.

Преди време в тази връзка кметът Иван Тотев беше категоричен, че цялата налична техника на "Чистота" е втора употреба и политиката на общината оттук нататък ще е да се купува вече нова такава.

Виж коментарите (11)

Още по темата (1):
20.04.2012 Общината купува метачни машини и автомобили за 700 000 лв.
Още новини от Новини от Пловдив:
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив
Монтират огромни тръби по бул. "Александър Стамболийски"
Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни ...
Довършването на последните 150 метра от "Брезовско шосе" се отлаг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).