ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Поискаха кръстовището до Аграрния университет да бъде на две нива
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:26 / 15.04.2022Коментари (0)2354
© Plovdiv24.bg
Позиция на общинския комитет на ВМРО- БНД Пловдив: 

Общинските съветници от групата на ВМРО в Пловдив изготвиха и  внесоха над 20 предложения, свързани с проекта за бюджет на Община Пловдив за 2022 г. Част от предложенията на стойност над 10 млн. лева са включени в бюджетната рамка, която предстои да бъде гласувана на предстоящото заседание на Общински съвет-Пловдив.

Съветниците от ПП ВМРО-БНД са подкрепяли досега всички решения, касаещи и водещи до развитие на града и в интерес на гражданите, дистанцирайки се от политическите междуособици.

ВМРО проявява политическа зрялост и гражданска отговорност към най-важния стратегически документ, гарантиращ функционирането на цялата местна власт, на образователни и социални институции, както и амбициозната капиталова програма.

Нека да правим разлика между желаното, възможното и постижимото. Призивът на ВМРО като организация с над 100-годишна история е да се фокусираме върху приоритетните пера по бюджета и да гледаме мащабно и в перспектива на инвестиционната политика на града. По това пловдивчани ще познаят кои политически сили предлагат решения и кои залагат на обикновен популизъм. В трудни времена отговорността към Пловдив се оценява с гласуване "за“.

В процеса на разработване на проекта за бюджет за настоящата година общинското ръководство на ВМРО и общинските съветници проведоха редица срещи с граждани и получиха множество предложения  с искане за включване в бюджета. Една част са включени в проекта с капиталовите разходи, а за други съветниците са получили уверение от ръководството на общината, че ще се търсят възможности за тяхното финансиране и реализиране.

Декларираме, че групата на общинските съветници на ПП ВМРО-БНД в Общински съвет-Пловдив ще остане коректив и ще настоява за осъществяването на останалата част от внесените предложения, както и за обособяването на повече паркове и зони за отдих, повече проекти за спорт, култура и образование.

Ако се наложи актуализация на бюджета, ще настояваме да бъдат предвидени средства за проектиране, реконструкция и изграждане на паркове и детски площадки, а така също и за проектиране на кръстовища на две нива. Такъв пътен възел може да бъде кръстовището до Аграрния университет и продължението на ул.“ Македония“.

Прогнозата на ПП ВМРО-БНД е, че актуализация на бюджета ще се наложи заради поскъпването на суровините и тогава ще е нужно да се актуализират сключените договори за строителство. В случай, че  не се осъществяват или забавят някои поръчки средствата ще се разпределят за други обекти, за  които има готовност да бъдат стартирани.


Слабо място в проектобюджета е, че няма заложени средства за изграждането на нова сграда на Математическата гимназията и за изграждането на нови паркове.

Средствата никога  не стигат в един бюджет, но това е реалната картина, с която разполага общината. Затова ВМРО  ще изисква  общината да привлича допълнителни средства по европейски програми и ще подкрепи всяко подобно начинание. Всяка свежа инвестиция е добре дошла за  Пловдив.

Освен това, ще съблюдаваме общината да има проектна готовност да участва в новия програмен период за саниране на сгради. Затова ще  пледираме за отпускане на средства за предпроектно проучване на сгради,  които са собственост на общината като  училища, детски градини, поликлиники и административни сгради.

В обобщение на гореизложената позиция заключваме, че ПП ВМРО-БНД не гледа политически на бюджета, а се води от интереса на пловдивчани. Бюджетът на града не е състезание - за това си има предизборна кампания. Колкото повече се отдалечим от политическото говорене и се фокусираме върху конкретиката в изпълнението на бюджета в тази кризисна година, толкова по-добре за Пловдив и неговите граждани.


Още по темата: общо новини по темата: 39
30.08.2023 »
10.11.2022 »
16.09.2022 »
02.08.2022 »
02.08.2022 »
02.08.2022 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: