Подменят оградните пана по улиците на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
13:15 / 04.07.2011
5558
Днес беше представена поредната инициатива на Община Пловдив, а именно подмяната на оградните пана по улиците на града, предаде репортер на Plodiv24.bg.

Инспекцията на подмяната на разделителните платна по бул. "Менделеев"(до бившия полигон на "СБА") беше направена от Радослав Кошински и Александър Стайков, шефовете на ОП "Чистота" ОП "Охрана и сигнализация".

"Досега, през годините, тези пана са се подменяли само там, където е имало катастрофи. Тъй като, през десетилетията, железните тръби на коловете са силно корозирани, започнахме процес на тотална подмяна на всички тези оградни пана, което се прави за първи път в града ни и то с пластмасови колове, които на практика са вечни ", заяви шефът на  ОП "Чистота" Радослав Кошински.

Стана ясно, че в момента, в съвместна инициатива на двете общински предприятия, се подменят т.нар. мантинели по протежението на всички булеварди в града. Служителите и техниката са осигурена от "Чистота", а материалите - от "Охрана и сигнализация". 

"Това е пореден пример за доброто сътрудничество между общинските предприятия на Пловдив. До момента сме подменили оградни пана с дължина около 5 км, а амбицията ни е до края на годината, тяхната дължина да стигне до 10 км", каза шефът на ОП "Охрана и сигнализация" Александър Стайков.  

Разбра се, че такава реконструкция е извършена цялостно, а на някои места и частично, по бул."Цар Борис Трети Обединител", бул."Менделеев", бул."Мария Луиза", "Кукленско шосе" и "Цариградско шосе". Средствата, които са вложени, са минимални, защото старите  мантинели се рециклират, т.е. около 25 служители на ОП "Чистота" свалят старата ръжда по тях, пребоядисват, оцветяват с нова боя и монтират новите съоръжения.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).