Подлези на разрухата в сърцето на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (9)
09:40 / 08.03.2018
5560
Три подлеза по права линия в рамките на около половина километър в центъра на Пловдив отчайват със състоянието си. Съоръженията са при Тунела - Север, до Чифте баня и между хотел "Марица" и Панаира. Казусите са стигнали и до обществения посредник на Пловдив, който пък е издал препоръка към общинската администрация за създаване на цялостна концепция за ремонтиране, осветление и поддръжка на подлезите в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Проблемът с подлеза на Панаира не е от вчера, темата е дълга, сигналите до редакцията ни са безчет, само времето ще покаже ще се намери ли най-накрая някакво решение там. Подлезът на Тунела - Север пък бе анонсиран от самия кмет като естествената връзка между квартал "Капана" и Стария град. Преди години той бе изчистен от магазините за търговия, бе отремонтиран и боядисан, а витрините му се предоставят на всички културни институти в Пловдив за реклама на програмите им. Подлезът стана известен в цяла България като патриотичният подлез заради лъвчето с трибагреника, изобразени на един от входовете му.

Мястото обаче се превърна в любимо за вандалите, оставили след себе си истинска разруха. Подлезът на Чифте баня (кръстовището на "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител) е поредният, притеснил пловдивчани. Работещи и наематели на магазинчета в него вече са внесли подписка при омбудсмана на Пловдив срещу условията там. Основните оплаквания са за лоша хигиена, неосветеност, изпочупени и много опасни витрини, често наводняване. Собствениците, помнещи много по-добри условия назад във времето, изразяват и още едно опасение, а именно - заради отблъскващите условия там пловдивчани са започнали да избягват да преминават през него, някои с риск за живота преминават през кръстовището.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).