Подигравка с насъщния в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (23)
15:00 / 15.05.2016
21136
Емоционално писмо от пловдивчанин получи редакцията на Plovdiv24.bg. Заедно с него нашият читател бе изпратил и мостра като доказателство на думите си.

"Здравейте любима редакция. Редовно следя Вашите рубрики по най-болезнени теми за обществото. Искам да Ви поздравя за тази Ваша гражданска позиция и да Ви пожелая да бъдете все така искрени, смели и доблестни.

"Искам да представя на Вашата редакция една малка и не толкова болезнена, но все пак нетърпяща за разискване тема като тази за нашия хляб.

Много се говори за некачествени храни или старо замразено месо, но като че темата за хляба отстъпва в медийното пространство. Аз имах приятел, който работеше в частна хлебарница и ми казваше: 

"Дори и не искаш да знаеш какво слагат в хляба. Ръжения или типовия хляб, който ядеш, го правят от бяло брашно, само че слагат избелители." 

Както и да е - искам да представя един конкретен случай.

Закупих 40 хляба от хлебарницата на Централна гара на адрес ул. "Кавала" 22. Хлябът е в книжна торбичка, на които пише: "Типов хляб без консерванти" и с големи букви: "Хлябът на столетниците".

Този хляб, който закупих на цена 50 стотинки за бройка, бе преоценен - т.е. не е продаден за 1-2 дни и се връща обратно от магазините в пекарната, където се продава като преоценен. Много пенсионери го купуват, защото не могат да си позволят да купуват хляб за 1 лев бройката, а също и защото става за ядене, макар че е твърд.

Аз го купувам за кучета, но този, който закупих не става не само за кучета, а камо ли за гладни пенсионери. Хлябът е произведен на 13 април и беше напълно мухлясал. А ако ме попитате, защо не го забелязах веднага, ще ви отговоря - от пекарната го бяха сложили в два големи книжни чувала и отгоре бяха сложили 2-3 хубави хляба.

За всичко бях чувал и чел, ала за такава измама не бях. Това е чисто и просто подигравка с хората. Ами ако беше някой пенсионер, който си купува с последни пари хляб?

Знаете ли, няколко години след 9 септември е имало недостиг на зърно и баба ми е разказвала, че е правила хляб от фасул, който бил черен и се точел като дъвка. 

Черноборсаджиите, които са продавали зърното на баснословни цени, са били направо разстрелвани. Затова Ви алармирах, както и съответните органи.

А между другото - дори не ми издадоха фактура или касова бележка. Изпращам ви лично да видите прословутия хляб на столетниците, за да се види безобразието на частните пекарни."


Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).