По 30 месеца затвор за таксиджии за палеж на хюндая на конкурент в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:03 / 20.03.2017
4524
Собственикът на голяма фирма за таксиметрови услуги Радослав Керанов и съдружникът му Милко Доевски бяха осъдени на по 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим заради палежа на лекия автомобил "Хюндай" на своя конкурент Георги Ряпов, който е и председател на Националната асоциация за защита на превозвачите.

Посегателството е извършено на 24 септември 2014 г., а в хода на делото Милко Доевски се призна за виновен, докато Радослав Керанов до последно твърдеше, че е невинен. Районният съд в Пловдив ги прати за по 30 месеца зад решетките - Керанов за подбудителство, а Доевски - за самия палеж, и ги осъди да заплатят солидарно на Георги Ряпов 5700 лв. обезщетение за нанесени неимуществени вреди (пропуснати ползи).

В присъдата не са включени щетите, нанесени върху таксиметровия автомобил "Хюндай", който е оценен на 10 500 лв. Присъдата може да бъде обжалвана пред Пловдивския окръжен съд.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).