По 3 цветни контейнера в "Тракия" и "Централен", в другите райони - по два

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:24 / 14.01.2013
2494
Договорите с останалите две фирми, които ще събират разделно боклука в Пловдив, вече са подготвени и само чакат подписа на кмета Иван Тотев, съобщи пред репортер на Plovdiv24.bg заместникът на градоначалника Розалин ПетковКакто вече писахме на 7 януари, "Булекопак" ще обслужва районите "Южен" и "Западен", "Екопак" - "Централен" и "Тракия", а "Екоколект" - "Северен" и "Западен", като парафът с "Булекопак" вече е факт. 

В районите с население над 50 000 жители цветните контейнери за картонени, пластмасови, метални и стъклени опаковки и отпадъци се разполагат на точки, всяка от тях обхващаща 800 жители. В кварталите, където живеят под 50 000 човека, точката се изчислява на 550 жители, поясни днес главният еколог на Общината Стефан Шилев. Според разпоредбите на същите места се слагат и сивите казани за боклук, тип "бобри", уточни още той.

Въпреки очакванията на Тотев ОП "Чистота" да стане подизпълнител и на трите фирми, това няма да се случи. Общинското предприятие ще извозва отпадъците до депото за разделно събиране на "Брезовско шосе" и Цалапица на "Екопак" и на "Булекопак", а "Екоколект" ще правят това сами, разясни още зам.-кметът.

По 3 цветни контейнера ще има в "Тракия" и "Централен", а в другите четири района по два. На живеещите в "Капана" и Стария град най-вероятно ще се раздават чували за разделно събиране на отпадъците поради липса на достатъчно място за разполагане на съдовете за събиране на боклуци, разказа още Петков. 

Припомняме, че по този въпрос ви информирахме още през месец април, миналата година. Тогава Тотев потвърди за сайта, че договорът на фирмата, която е извършвала тази дейност в града, изтича, а Общината има намерение да подпише договор с друга или други такива и разделното сметосъбиране да продължи.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).