Пловдивско училище празнува 50-годишен юбилей

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
09:30 / 30.04.2021
11859
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д.ТАЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Пловдивско училище празнува 50-годишен юбилей. За празника колективът на ОУ "Димитър Талев" подготвя онлайн концерт, съобщи във видеоинтервю за Plovdiv24.bg директорът Ирина Чолакова. Две оригинални идеи са осъществили по повод този юбилей ученици и учители в школото.

Те са издали сборника "Такава една чудна и толкова хубава бъркотия е животът". Той съдържа 50 произведения на литературното и изобразителното изкуство на ученици. Уникалният сборник е издаден със собствени средства на училището и ще бъде разпространяван с благотворителна цел.

За юбилея е създаден и химн на училището, който е също авторски. Текстът е написан от директорката Ирина Чолакова, а музиката е на учителката Десислава Веселинова и се изпълнява от училищната вокална група. Учениците го пеят с радост и вълнение.

“С гордост бих казала, че нашето училище е успешно и едно от доказателствата държите в ръцете си", каза по време на интервюто Ирина Чолакова. "Да носиш името на Димитър Талев, като патрон на училището, не е случайно. Неговият дух е предаден на учениците ни и те са също толкова талантливи", каза директорката. "С издаването на тази юбилейна книга – сборник, ние изпращаме послание на Димитър Талев, че “Железният светилник" свети и този сборник е продукт на таланта на учениците ни, който се вижда от техните 50 произведения", добави Ирина Чолакова.

Книгата ще заеме своето място в библиотеката на училището. ОУ "Димитър Талев" има 962-ма ученици и 77 учители и е "училище в облака" от 2018 година. Всичко може да се види на едно място, нищо не се пише на хартия.  Въведени са редица иновации, които са довели до качествено образование и доволни родители. 

В момента училището трескаво подготвя юбилейния концерт, който ще бъде онлайн заради пандемията.

Според директорката, да подготвиш такъв концерт е още по-отговорно, защото неговата аудитория ще бъде неограничена. В концерта ще има три хроники, които ще проследят развитието на училището и неговата най-нова история като иновативно училище. В него ще може да се види таланта на учениците и учителите.

Бивши възпитаници на училището са журналисти, художници, писатели, поетеси, професори, архитекти и др.

Всички се надяват концерта да въздейства на публиката и тя да усети вълнението им. Вижте повече в интервюто с директорката Ирина Чолакова!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).