ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивско училище осигурява привилегии за лесен прием във ВУЗ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:27 / 07.05.2014Коментари (4)4556
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Лесен и почти сигурен прием в три висши учебни заведения осигурява на своите настоящи и бъдещи ученици пловдивското средно общообразователно училище "Цар Симеон Велики".

Школото си партнира успешно с Университета по хранителни технологии - Пловдив, с Бургаски свободен университет и с Европейски колеж по икономика и управление и завършилите негови ученици могат да използват привилегии и бонуси за продължаване на своето образование в икономически специалности и бизнес информационни технологии с възможност за преференциален прием в горепосочените висши учебни заведения. 

Това съобщи директорът на СОУ "Цар Симеон Велики" Руси Баташки. Той допълни, че през учебната 2014/2015 година ще се осъществява приемът на ученици в технологичния профил "Предприемачество и бизнес" след завършен 8-и клас. 

"Имаме договореност с Европейски колеж по икономика и управление, завършилите тази специалност в нашето училище да получават право да продължат своето образование в този колеж с предимство и със заверени 60 кредита, освобождаване от заплащането на такси за два семестъра, и с признаване на получените оценки по изучаваните учебни предмети в училище", каза още Баташки.

Според него, и други - много привлекателни и полезни форми на обучение, предлага СОУ "Цар Симеон Велики" на своите настоящи и бъдещи ученици, след 7-ми и 8-ми клас.

Учениците след 7 - ми клас, могат да учат много модерната напоследък и много приложима специалност "Информационни технологии", за която училището вече има утвърдени традиции в тази най-перспективна професия на бъдещето.

След 8-ми клас учениците пък могат да изучават също една атрактивна и приложима специалност - "Стопански мениджмънт". Предлаганите обучения в тези два профила при това е със засилено изучаване на английски език.

Освен това, в елитното пловдивско школо е сформирана и специализирана спортна паралелка по волейбол за 20 ученици, които имат и възможността да се състезават в елитния пловдивски волейболен клуб "Виктория Волей".

Извънкласната дейност на училището е богата и разнообразна, а учениците имат възможност да изявят своите таланти в областта на спорта, музиката, изобразителното изкуство и в дейности по клубове по европейски проекти.

17 клуба, работещи по проект "Да направим училището привлекателно за младите хора - Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти "Успех", наскоро представиха дейността си. Младите таланти от клуб "Декоративно приложно изкуство и графити" изненадаха всички с нестандартните си идеи. 

Сред представените проекти бе графит, който превърна едно от фоайетата на училището в приказно място. Клубът "Фолклорни традиции и обичаи в Пловдивско" пък направи възстановка на изучени обреди. Пътешествениците от клуб "Обиколи света с нас" пренесоха присъстващите на необичайни и екзотични места.

"Стремим се да развиваме учениците в различни области, като им даваме знания и умения в тях. Ние инвестираме в перспективни професионални области, като създаваме отлична работна атмосфера и условия за почивка, разполагаме с висококвалифицирани преподаватели и с модерна спортна база. Училището дава солидна подготовка и затова учениците ни са конкурентоспособни и се реализират 100%", обясни още директорът Руси Баташки. 

И допълни, че училището осигурява безплатни учебници и учебни помагала за социално слабите ученици, както и безплатен транспорт на учениците, които живеят извън Пловдив.

През новата учебна година в СОУ "Цар Симеон Велики" ще приема нови ученици за подготвителна полудневна група, ще прави нов прием за 1-ви клас, както и за останалите класове до 12-и клас включително. Засилено е обучението по български език и литература, английски език, математика, информатика, география и икономика и биология и здравно образование, като така учениците получават солидна общообразователна и профилирана подготовка в предпочитани от тях научни области.

С решение на ръководството на училището, през новата учебна година ще продължи работата по проекти, свързани с извънкласната дейност и чуждоезиково обучение.
За бъдещите първокласници ще бъде въведен като свободна избираема професия /СИП/"Хореография", а в среден и горен курс СИП "Изкуства".

Предвижда се и създаването на екологичен център, който ще съдейства за формиране на навици за зелен начин на живот чрез образование и спорт на открито. Образованието е съкровище, трудът - ключ към него" - това е девизът на амбициозния колектив на СОУ "Цар Симеон Велики", обобщи директорът му Руси Баташки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.05.2014 г.
+1
 
 
АМАН!!! От малоумни същества,които с 2 влизат да учат ВУЗ! Аз съм се трудил 4-5 години в средното,влизам в елитен университет и какво да забележа..Едни 80% са селскита с 5тици и 6тици без никакъв труд са на същото място на което съм и аз.Добре дошли в България,където всеки малоумник е с висше!
Aнонимен
на 07.05.2014 г.
+1
 
 
Това се нарича полулизъм. В Европейският колеж и без 60 кредита прибират и записват куцо и сакато.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Войната в Украйна
Бедствено положение по Южното Черноморие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: