Пловдивският затвор започна да пести ток, вижте нововъведенията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:58 / 26.07.2016
4435
Главният директор на ГДИН комисар Гергана Георгиева откри ремонтиранaта централна част на затвора в Пловдив. Това съобщиха от Министерството на правосъдието.

Повишаване на сигурността в корпуса на затвора в Пловдив, подобряване на пропускателния режим и обновяване на санитарните помещения за лишените от свобода, са част от мерките предприети от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) за подобряване на условията там.

"ГДИН съвместно с Министерството на правосъдието ще продължи политиката за подобряване на условията в местата за лишаване от свобода. Това е преустройството в шестия затвор, който успешно приключи тази година. Свършеното до тук е решителна стъпка в изпълнение на изготвения плана на българската държава в отговор на препоръките на Комитета против изтезанията за справяне със системните проблеми и лошите битови условия в затворите", заяви главният директор на ГДИН, комисар Гергана Георгиева.

На събитието присъстваха още заместник-главният директор на ГДИН Свилен Цветанов, председателят на Окръжен съд - Пловдив Веселин Хаджиев и районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

С бронирани стъкла и специално заключване е оборудвана новата входна врата на затвора, сменени са и 10 врати на основните помещения. Изцяло реиновиран е салонът за свиждане на лишените от свобода с техни близки и адвокати. Осветлението в цялата сграда е подменено с енергоспестяващо.

"В последния месец сме спестили над 6 хил. лв. от сметките за ток", обясни началникът на затвора Божил Иванов. По думите на комисар Георгиева преди 1 декември т.г. предстои да бъдат приключени и ремонтите на затворническо общежитие от закрит тип в Дебелт. Има още 3 места за лишаване от свобода без обособени в килиите санитарни помещения в градовете Бургас, Варна и Сливен.

"Намерили сме финансиране и за тях и се надявам до края на годината да ги изградим", каза още Георгиева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).