Пловдивският университет отваря вратите си за бъдещи актьори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:46 / 19.06.2023
1608
Дни на отворени врати организират от катедра "Естетическо възпитание“ на Педагогически факултет на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски“. Инициативата е за всички, които се интересуват от сценични изкуства и искат да се запознаят с изискванията за кандидатстване, обучение и реализация след завършване на специалността "Актьорство за драматичен театър“, съобщиха от факултета.

Организаторите допълвят, че програмата е богата и предвижда интересни срещи, ателиета и театрален маратон.

Дните на отворени врати се организират на 19 юни 2023 г. от 10.00 до 17.30 ч. с Театрален маратон на клас "ГЕРОИТЕ“ (3 курс) специалност "Актьорство за драматичен театър“ в Учебен театър – Ректорат. Те ще представят "Жененият любовник“ – френски средновековен фарс, "Щастливи дни“ от Самюел Бекет, "Само дом, легло и църква“ от Дарио Фо и Франка Раме, и "Извънредно положение“ от Камен Донев.

Маратонът предвижда и среща от 16:00 часа с проф. д-р Александър Илиев - ръководител на клас "ГЕРОИТЕ“ (3 курс), специалност "Актьорство за драматичен театър“.

През втория ден от програмата - 20 юни 2023 г, от 12.00 часа в Учебен театър – Нова сграда ще се проведе информационна среща с председателя на комисията на приемния изпит за специалност "Актьорство за драматичен театър“ – доц. д-р Валерий Пърликов.

Час по-късно, отново там, ще бъде представено Ателие "Спонтанна креативност“ – изследователска лаборатория на специалност "Актьорство за драматичен театър“ на Пловдивския университет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво наказание постановиха в Пловдив за полицая, убил малк...
След 16 дни бутат Бетонния мост!
Деница Николова, ГЕРБ: Хората искат по-висок жизнен стандарт, ням...
Пеещите фонтани станаха обществен басейн, мрежата се възмути
Областна администрация Пловдив с интересно предупреждение за Деня...
Първи подробности за евакуацията в най-голямата болница в Пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).