Пловдивският съд не пожали Пайтака и бандата му

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
09:33 / 09.09.2016
4884
Районен съд Пловдив взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Тодор А., Темур Дж., Георги Хр. и Юлиян П. Те са обвинени в извършване на престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, т. 4 и т. 5 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК, като по отношение на обвиняемите Тодор А. и Георги Хр. е повдигнато обвинение за това, че са били помагачи за извършване на посоченото по-горе престъпление.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемите. Те са обвинени в извършване на тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до десет години.

Доказателствата по делото, събрани към настоящия момент, обосновават в достатъчна степен извода, че те са извършители на деянието, в което са обвинени.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият и да извършат престъпление и ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка за неотклонение по отношение на всеки един от обвиняемите би могло да бъде направен опит за въздействие върху свидетелите, с оглед промяна на техните показания.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3 дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...
Цветелина Пенкова отчете мандата си в Европарламента и се срещна ...
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).