Пловдивските полицаи отдават почит към двамата загинали колеги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:47 / 26.08.2022
5752
И служителите на ОДМВР-Пловдив ще отдадат днес почит към паметта на двамата загинали свои колеги от Бургас. В 13.00 часа те ще засвидетелстват съпричастност към мъката на техните близки.

В Пловдив от името на цялата дирекция това ще направят полицейски патрул и двама моторизирани полицаи на спирката пред сладкарницата на бул. "6 септември". 

Служителите на МВР в цялата страна ще почетат с едноминутно мълчание паметта на загиналите полицаи  - Атанас Градев и Йордан Илиев. Така ще изразят признателност към колегите, които достойно изпълниха професионалния си дълг, и ще покажат съпричастност към техните близките.

Ето кратка информация на двамата полицаи:

АТАНАС ПАНАЙОТОВ ГРАДЕВ 

Командир на отделение в група “Охрана на обществения ред" на сектор "Охранителна полиция" към Първо районно управление – Бургас при ОДМВР – Бургас

Роден на 09.07.1979 г. в гр. Бургас. През 2003 г. завършва висше образование в Бургаски свободен университет, специалност “Социални дейности“.

Постъпва на работа в системата на МВР през 2004 г. на длъжност “полицай" в "ООР – к.к. Сл. бряг" на сектор "Охранителна полиция" към РПУ – Несебър. След натрупан професионален опит, през 2007 г. е назначен за командир на отделение в група “ООРА" на сектор "Охранителна полиция" към Пето РПУ – Бургас. През 2021 г. е назначен на длъжност "старши полицай“ в група "Охрана на обществения ред“ на сектор "Охранителна полиция" към Първо районно управление – Бургас. От май т.г. той е командир на групата. 

За доказани опит, знания и резултати в работата е награждаван многократно от министъра на вътрешните работи, от директора на ОДМВР-Бургас и от преките си ръководители.

ЙОРДАН РАДОСТИНОВ ИЛИЕВ

Служител в група "Охрана на обществения ред“, сектор" Охранителна полиция“ към Първо районно управление – Бургас при ОДМВР – Бургас    

Роден на 25.11.1991 г. в гр. Бургас. През 2010 г. завършва висше образование в Стопанска академия "Димитър Ценов“ гр. Свищов, специалност "Международни икономически отношения“.

Постъпва в системата на МВР през 2016 г. като  “младши автоконтрольор II степен" в група ОДПКПД на сектор "Пътна полиция“ към отдел "Охранителна полиция“- РУ-Карнобат. Три години по-късно е повишен в длъжност "старши полицай" в група "Охрана на обществения ред" на сектор "Охранителна полиция" към Второ РУ – Бургас. От ноември 2021 г. изпълнява същата длъжност в Първо РУ-ОДМВР-Бургас. 

За постигнати професионални резултати е награждаван многократно от министъра на вътрешните работи и от преките си началници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).